Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Υπ. Αθλητισμού – Ομοσπονδίες: Μετάθεση εκλογών
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπ. Αθλητισμού – Ομοσπονδίες: Μετάθεση εκλογών

Υπ. Αθλητισμού - Ομοσπονδίες: Ο Αυγενάκης υπέγραψε τροπολογία για μετάθεση των αρχαιρεσιών στο τελευταίο δίμηνο του έτους

Υπ. ΑθλητισμούΟμοσπονδίες: Μετατέθηκαν οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πέρασε σήμερα (29/7) τροπολογία με την οποία ανέβαλλε της ημερομηνίες εκλογών των ομοσπονδιών για τον χειμώνα του 2020. Έτσι με απόφαση της κυβέρνησης αποφασίστηκε να διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνο του έτους οι εκλογές της ΕΠΟ και της ΕΟΚ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πέρασε στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής την τροπολογία, που υπάγεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Μπορεί η τροπολογία να μην ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο, όλα δείχνουν, πως οι εκλογές των ομοσπονδιών θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αυτού του έτους. Αυτό σημαίνει πως οι διοικήσεις τους θα συνεχίσουν να είναι στο πόστο τους μέχρι τις εκλογές. Ενώ και η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού θα συνεχίσει για ακόμα τρεις μήνες, έως ότου υπάρξει ανασύσταση της.

Υπ. Αθλητισμού – Ομοσπονδίες: Η τροπολογία

Αναλυτικά η τροπολογία: «Ειδικά για το έτος 2020 οι Γενικές Συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020».

Δείτε ακόμη:

Ο Γεωργάτος νέος συντονιστής στρατηγικού πλάνου στην εθνική
Πρωταθλητής ξανά ο Σφαιρόπουλος με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Περνάει ιατρικά και υπογράφει στον ΠΑΟ ο Ξαβιέ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις