Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Γκραν πρι: Τριπλή ακύρωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Γκραν πρι: Τριπλή ακύρωση

Φόρμουλα 1 - Γκραν πρι: Οι άνθρωποι του “τσίρκου” έκαναν γνωστό πως δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες των ΗΠΑ, του Μεξικού και της Βραζιλίας λόγω πανδημίας

Φόρμουλα 1Γκραν πρι: Τρία Γκραν Πρι ακύρωσε η Φόρμουλα 1. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Φόρμουλα 1 έκαναν γνωστό πως δεν θα διεξαχθούν αγώνες σε ΗΠΑ,  Μεξικό και  Βραζιλία. Και αυτό λόγω της έξαρσης της Covid-19 στις χώρες της Αμερικής. Οι τρεις χώρες έχουν από τα χειρότερα ποσοστά μόλυνσης και οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής θεωρούν αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες εκεί. Αντ’ αυτού θα προστεθούν ακόμα τρεις αγώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Θυμίζουμε το Γκραν Πρι του  Όστιν, στο Τέξας, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου, με τον αγώνα στο Μεξικό να ακολουθεί μια εβδομάδα αργότερα. Ενώ, το Γκραν Πρι της Βραζιλίας θα διεξαγόταν στις 13 Νοεμβρίου. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι την θέση τους να πάρουν η Γερμανία με το Νίρμπουργκρινγκ και η Ιταλία με την πίστα της Ιμόλα. Ακόμα, θα κάνει το ντεμπούτο της στην Φόρμουλα 1 η Πορτογαλική πίστα στο Πορτιμάο.

Φόρμουλα 1 – Γκραν πρι: Κοντά σε ακύρωση και ο Καναδάς

Την ίδια ώρα, οι ελπίδες που υπήρχαν για το Γκραν Πρι του Καναδά, φαίνεται να εγκαταλείπονται. Ο κορονοϊός μπορεί να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα στην χώρα, ωστόσο, οι τοπικοί περιορισμοί και οι ταξιδιωτικοί κανόνες δυσχερένουν την διεξαγωγή του αγώνα. Η ανακοίνωση της Φόρμουλα 1, ανέφερε. “Λόγω της μεταβλητότητας του ιού και της συνεχιζόμενης πανδημίας, των τοπικών περιορισμών και της σημασίας της διατήρησης των κοινοτήτων και των συναδέλφων μας ασφαλούς, δεν θα είναι δυνατό να αγωνιστούμε στη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά αυτή τη σεζόν”.

Φόρμουλα 1 – Γκραν πρι: Νίρμπουγκρινγκ και Ιμολα

Το Γκραν Πρι του Νίμπουργκρίνγκ που είχε διεξαχθεί τελευταία φορά το 2013, προγραμματίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου  περίοδο που θα είναι ευάλωτο στις κακές καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Πορτιμάο στις 25 του ίδιου μήνα και η Ιμόλα την πρώτη μέρα του Νοέμβρη. Μάλιστα, ο αγώνας στην Ιταλία θα διαρκέσει δύο μέρες, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δοκιμαστικά την Παρασκευή.

Η Ιμόλα έχει μια μεγάλη ιστορία στην Φόρμουλα 1. Aντικατέστησε την πίστα της Μόντσα και έγινε το σπίτι του ιταλικού Γκραν Πρι το 1980. Ενώ, φιλοξενούσε το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο από το 1981 εως το 2006. Είναι επίσης γνωστή ως η πίστα που σκοτώθηκαν οι Άιρτον Σένα και Ρόναλντ Ράτζενμπεργκερ το 1994. Ο αγώνας του Πορτιμάο θα είναι από τους πρώτους αγώνες που θα επιτραπούν θεατές. Θα ακολουθήσει την απόφαση που πήραν οι διοργανωτές του ρωσικού Γκραν Πρι, στο Σότσι.

Δείτε ακόμη:

“Ταξίδια για μπάσκετ μόνο με κυβερνητική εντολή”
Μίλαν και Αταλάντα για τη δόξα και όχι μόνο
Γιάννης Καραλής στο ΟΠΑΠ Game Time: «Χιτσκοκικό φινάλε στην Premier League»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις