Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αγιά Σοφιά – Τασούλας: Με στίχους του Παλαμά “απαντά” ο πρόεδρος της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιά Σοφιά – Τασούλας: Με στίχους του Παλαμά “απαντά” ο πρόεδρος της Βουλής

Αγιά Σοφιά - Τασούλας: Με Κωστή Παλαμά από το ποιητικό του έργο «Η Φλογέρα του Βασιλιά», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το «άνοιγμα» της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

Αγιά Σοφιά – Τασούλας: Με Κωστή Παλαμά από το ποιητικό του έργο «Η Φλογέρα του Βασιλιά», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλα όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το «άνοιγμα» της Αγίας Σοφίας ως τέμενος. Ο κ. Τασούλας παρέπεμψε στους εξής στίχους: «Μια πίστη και γλώσσα μία, και ιδέα μία, και μια ψυχή, ένα Γένος. Κοπρίσματα, ανεμορριπές, κλαδέματα, πλημμύρες σταλώσανε ή λυγίσανε το δέντρο, δεν ταλλάξαν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν σήμερα, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, στην 1η προσευχή, εντός και πέριξ της Αγίας Σοφίας, από την μετατροπή της σε τζαμί. Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Δείτε ακόμη

Τέλος οι εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη από μεγάλα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία
Ιστορική βεβήλωση από τον Ερντογάν – Έψαλε απόσπασμα από το Κοράνι (vid)
“Μεγάλη Παρασκευή”: Τζαμί η Αγιά Σοφιά μετά από 86 χρόνια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις