Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα από τον φονικό ιο
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα από τον φονικό ιο

Κίνα κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα με τον απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς, επί συνόλου 83.750 κρουσμάτων μόλυνσης.

Κίνα κορονοϊός: Άλλα 21 κρούσματα κορονοϊού εντόπισαν οι αρχές στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά, τα 13 εντοπίστηκαν στην περιοχή Σιντζιάνγκ, όπου την τελευταία εβδομάδα εντοπίζονται αρκετά κρούσματα σε ημερήσια βάση. Από τα υπόλοιπα κρούσματα, τα έξι ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο τον οποίο χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ δύο εντοπίστηκαν στην πόλη Νταλιάν. Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενημερώθηκε για 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 22 την προηγουμένη, τα 13 από τα οποία εντοπίστηκαν στη δυτική περιοχή Σιντζιάνγκ, 6 ήταν “εισαγόμενα”, ενώ 2 εντοπίστηκαν στην πόλη Νταλιάν (επαρχία Λιαονίνγκ, βορειοανατολικά).

Ακόμη, εντοπίστηκαν 43 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, από 31 την προηγουμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του κορονοϊού για άλλο ένα 24ωρο. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.750 κρουσμάτων μόλυνσης.

Δείτε ακόμη

Αίγυπτος: 40 νέοι θάνατοι και 668 κρούσματα από τον κορονοϊό σε 24 ώρες
Κορονοϊός Βραζιλία: Νέο “χτύπημα” για την υδροξυχλωροκίνη
Θλιβερή μέρα για την Ορθοδοξία – 86 χρόνια μετά, η Αγιά Σοφιά ανοίγει ως τζαμί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις