Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Ουγγαρία: Πολ ποζίσιον ο Χάμιλτον
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Ουγγαρία: Πολ ποζίσιον ο Χάμιλτον

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 - Ουγγαρία: Μονόλογος των Μερσέντες, ο Χάμιλτον 0.181’’ μπροστά από τον Μπότας και ο Λανς Στρολ της Ρέισινγκ Πόιντ 3ος στα -0.93’’

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1Ουγγαρία: Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον, πέτυχε την 90η pole position της καριέρας του. Ο Άγγλος ήταν μπροστά από τον Βάλτερι Μπότας. Σε ένα μονόλογο της Μερσέντες, ο Χάμιλτον ήταν 0.181 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Φινλανδό. Ο Λανς Στρολ της Ρέισινγκ Πόιντ τερμάτισε τρίτος με 0.93 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Στρολ μαζί με τον Πέρεζ οδήγησαν την ομάδα τους στην δεύτερη σειρά για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα. Η Φεράρι θα ξεκινήσει στην Τρίτη σειρά, με τον Φέτελ μπροστά από τον Λεκλέρκ.

Η Ρέντ Μπουλ θα ξεκινήσει στην 7η θέση με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Λάντο Νόρις, είναι τρίτος στο πρωτάθλημα, τερμάτισε όγδοος. Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζ Ράσελ με μία καταπληκτική εμφάνιση θα βρίσκεται στην 12η θέση. Ήταν μια απογοητευτική μέρα για τους ανταγωνιστές της Μερσεντές, αφού οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν δείξει ασυναγώνιστο ρυθμό σε δύο πολύ διαφορετικές πίστες, στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Ουγγαρία: “Να τσιμπηθώ να το πιστέψω”

Η pole position του Χάμιλτον ήταν η 90ή της καριέρας του και αύριο θα κυνηγήσει  το ρεκόρ των 8 νικών σε μια πίστα. Ο ίδιος δήλωσε “Πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου, απλώς δεν περιγράφεται. Είναι αρκετά ταπεινό γιατί δουλεύω με μία απίστευτη ομάδα ανθρώπων, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε την ευκαιρία να το κάνω”.

Η παρουσία της Ρέισινγκ Πόιντ στην δεύτερη σειρά, δίνει έμφαση στην αξιοσημείωτη άνοδο της απόδοσης τους αυτή την χρονιά και θα ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους. Το μονοθέσιο της το οποίο λέγεται “Ρόζ Μερσεντές” λόγω της ομοιότητας του με το περσινό μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας. Αυτό έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των άλλων ομάδων, όπως της Ρενό.

Το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην πρώτη 10άδα ήταν της Ρεντ Μπουλ. Ο Φερστάπεν είχε πάρει την pole position στο περσινό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας και η Μερσεντές περίμενε πως θα τους βάλει δύσκολα στον αγώνα. Ο Φερστάπεν, ωστόσο, δεν ήταν μόνο 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον, αλλά ήταν και 0.3 δευτερόλεπτα αργότερος από την περσινή του εμφάνιση.

Δείτε ακόμη:

Αγγλία: Με τρόπαιο το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό!
Αταλάντα για τη 2η θέση Μίλαν, Σασσουόλο  σε ευρωπαϊκούς διαγκωνισμούς!
Ωρα κρίσης για σωτηρία, μπαράζ και υποβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις