Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χάρις Αλεξίου – Γιασμίν Λέβι: Το “αντίο” δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάρις Αλεξίου – Γιασμίν Λέβι: Το “αντίο” δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο

Χάρις Αλεξίου - Γιασμίν Λέβι: Ένα τραγούδι προσωπικό, από τη δημιουργία του μέχρι την κυκλοφορία του, από δύο αισθαντικές φωνές.

Χάρις Αλεξίου – Γιασμίν Λέβι: Λίγες εβδομάδες μετά την δημόσια ανακοίνωσή της ότι σταματά το τραγούδι η Χάρις Αλεξίου μάς χαρίζει ένα υπέροχο ντουέτο με την  Yasmin Levy. Η Σεφαραδίτικης καταγωγής, Εβραιοϊσπανή Yasmin Levy με την ξεχωριστή χροιά, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό και η Χάρις Αλεξίου, η φωνή σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του ελληνικού τραγουδιού, συναντιούνται και δίνουν η καθεμία από μία ερμηνεία που κάνει την διαφορά.

Η Yasmin έγραψε την μουσική, η Χάρις τους στίχους στα ελληνικά, κι εκείνη στα Ισπανικά. Για «αυτό που πάντα λείπει» μιλάει η μία και για μια «negrita sombra» συνεχίζει η άλλη. Ο τίτλος του τραγουδιού αποφασίστηκε να είναι στα αγγλικά το «This Shadow».

Η ηχογράφηση της φωνής της Αλεξίου έγινε στο Black Rock Studio στην Σαντορίνη, ενώ η παραγωγή είναι της ίδιας της Yasmin levy.

H Yasmin Levy είναι μια ερωτική ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων που έχουν αγαπηθεί από όλο τον κόσμο αλλά και από τη χώρα μας. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino, από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί, εκτός από την Χαρούλα Αλεξίου, με την Ελένη Βιτάλη, το Γιάννη Κότσιρα, το Γιώργο Νταλάρα αλλά και το Γιάννη Χαρούλη.

Una noche mas, το τραγούδι – ύμνος της αγάπης

“Το τραγούδι αυτό γράφτηκε για ένα ειδύλλιο, ανάμεσα σε μια 58χρονη γυναίκα που γνωρίζω προσωπικά και έναν 30άρη νεαρό. Συνήθιζαν να ταξιδεύουν πολύ και παντού. Μετά από 3 χρόνια και ενώ ήταν σε ένα νέο προορισμό, η γυναίκα παρατηρούσε με απελπισία τον εραστή της να είναι σιωπηλός, απόμακρος, να φέρεται σαν ξένος. Μετά από λίγες μέρες, καθώς περπατούσαν σε ένα δρομάκι, η γυναίκα σταμάτησε απότομα και τον ρώτησε το λόγο της συμπεριφοράς του.

Κοιτώντας τη στα μάτια, της αποκάλυψε πως βρήκε μια άλλη γυναίκα, νεότερη, τον «άνθρωπο της ζωής του». Λέγοντας αυτά, την άφησε μόνη στο δρόμο και την εγκατέλειψε. Τα δάκρυά της καθώς μου εξιστορούσε το ερωτικό της δράμα, με ενέπνευσαν να γράψω αυτό το τραγούδι”, είχε πει η ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις