Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Σοβαρή καταγγελία των ειδικών φρουρών για τα επεισόδια
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Σοβαρή καταγγελία των ειδικών φρουρών για τα επεισόδια

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ - Σύνταγμα: Υπενθυμίζεται ότι στα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί ενώ έγιναν συνολικά εννέα συλλήψεις.

Αστυνομικός ΣΥΡΙΖΑ – Σύνταγμα: Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο ειδικών φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου στα πολύ σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού δεν συνελήφθη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του και τον ρώτησε γιατί εμπόδισε τη σύλληψη και έδωσε χρόνο στον κουκουλοφόρο, ο αστυνομικός του απάντησε «δώσε μου εσύ τα στοιχεία σου».

Υπενθυμίζεται ότι στα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί ενώ έγιναν συνολικά εννέα συλλήψεις.

Η καταγγελία του σωματείου των ειδικών φρουρών έχει ως εξής:

“Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους Συναδέλφους που έδωσαν τη ” μάχη” της υπεράσπισης της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα ιδιαίτερες ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς και τον τραυματία Διοικητή της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. μετέβη από την πρώτη στιγμή στο 401 Στρ. Νοσοκομείο που διακομισθηκαν ευτυχώς εκτός κινδύνου οι συνάδελφοι.

Επίσης, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.

Ήδη το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επικοινώνησε με τον συνάδελφο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εκφράζοντας την προσωπική και συνδικαλιστική του στήριξη, όπως επίσης δίνοντάς στη διάθεσή του το Νομικό του “οπλοστάσιό για την απόδοση τυχών ευθυνών σε οποιαδήποτε κατεύθυνση”.

Επεισόδια Σύνταγμα: Οργανωμένο σχέδιο;

Ένα οργανωμένο σχέδιο να τραυματίσουν σοβαρά αστυνομικούς «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων, οι κουκουλοφόροι τούς έριχναν τις μολότοφ στο κεφάλι και απόδειξη αποτελεί και το κράνος ενός εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στα πλάνα μάλιστα του βίντεο φαίνονται τα σημάδια από τα καψίματα στο υπηρεσιακό κράνος, το οποίο στην ουσία προστάτευσε τον αστυνομικό.

Στις καταθέσεις τους, οι έξι τραυματίες αστυνομικοί περιγράφουν τη μανία των επιθέσεων, ενώ εντύπωση προκαλούν οι δεκάδες έτοιμες για χρήση μολότοφ που εντοπίστηκαν από τις Αρχές Όλες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα DNA και αποτυπωμάτων, ενώ ψάχνουν καρέ – καρέ σε βίντεο να απομονώσουν και να ταυτοποιήσουν άτομα που πήραν μέρος στα επεισόδια.

Δείτε ακόμη

Αυτή τη φωτογραφία διάλεξε η Δούρου για να δείξει τη… βία της κυβέρνησης
Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Έξι τραυματίες αστυνομικοί
Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα – Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις