Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρένα Δούρου – διαδηλώσεις: Με αυτή τη φωτογραφία κατηγορεί την κυβέρνηση για βία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου – διαδηλώσεις: Με αυτή τη φωτογραφία κατηγορεί την κυβέρνηση για βία

Ρένα Δούρου - διαδηλώσεις: Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «βάρβαρη και αδίστακτη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και προσαγωγές στα συλλαλητήρια της Αθήνας», ζητώντας την αποπομπή Χρυσοχοΐδη.

Ρένα Δούρου – διαδηλώσεις: Άγρια επίθεση στην κυβέρνηση, με χαρακτηρισμούς όπως «μαφιόζικο χτύπημα κατά του συλλαλητηρίου» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την χθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία πρωτοστάτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ψηφιζόταν στη βουλή ο νόμος για τις πορείες. Η Ρένα Δούρου, μάλιστα, υπερθεμάτισε σε χαρακτηρισμούς, σε ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία για να αποδείξει ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε βία συνόδευσε με φωτογραφία που εικονίζει νεαρό άτομο με δύο γρατζουνιές στα πόδια.

Αυτή είναι η απόδειξη, σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου, της …πρόβας άγριας καταστολής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «βάρβαρη και αδίστακτη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και προσαγωγές στα συλλαλητήρια της Αθήνας», ζητώντας την αποπομπή Χρυσοχοΐδη.

Σοβαρά επεισόδια

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, ενώ 1.000 κουκουλοφόροι στην πλατεία Συντάγματος εκτόξευαν δεκάδες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Τότε απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Από το πλήθος αμέσως μετά βγήκαν κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έγιναν 9 συλλήψεις 15 προσαγωγές, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί. Στην περιοχή βρέθηκαν πολλές αχρησιμοποίητες μολότοφ.

Δείτε ακόμη

“Πόλεμος” στο Σύνταγμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου – Μολότοφ, πέτρες. ξύλο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις