Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Σύνταγμα συλλήψεις: Κρυμμένες μολότοφ, έξι τραυματίες αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Σύνταγμα συλλήψεις: Κρυμμένες μολότοφ, έξι τραυματίες αστυνομικοί

Επεισόδια Σύνταγμα συλλήψεις: Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι έως εκείνη την ώρα είχαν συλληφθεί εννέα άτομα για συμμετοχή στις επιθέσεις, ενώ άλλα έξι άτομα είχαν προσαχθεί  στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και εξετάζονταν.

Επεισόδια Σύνταγμα συλλήψεις: Σε σχέδιο κάποιων να διαλύσουν τη συγκέντρωση, στην οποία χθες το βράδυ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή πάνω από 10.000 άτομα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο Νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο, απέδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τις σφοδρές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν ο ελληνικό κοινοβούλιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Υπήρχε σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωση», είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «και σχέδιο να κάνουν ζημιά. Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και εμείς στη ηγεσία στο υπουργείο», πρόσθεσε «δεν θα ξανά αφήσουμε ούτε να γίνουν ζημιές ούτε να τραυματιστούν άνθρωποι. Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα θα συλλαμβάνεται. Αυτοί που διέλυσαν ή επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση είναι τα συγκεκριμένα άτομα», είπε ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Υπάρχει έξω μια μεγάλη συγκέντρωση 6.000-7.000 ατόμων και η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει διαλυθεί.

Το ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα». Για να προσθέσει: «1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και έγιναν 9 συλλήψεις ανάμεσα σε εκείνους που πέταξαν μολότοφ. Έγιναν επίσης και 8 προσαγωγές. Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ».

Εννέα συλλήψεις, έξι προσαγωγές

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι έως εκείνη την ώρα είχαν συλληφθεί εννέα άτομα για συμμετοχή στις επιθέσεις, ενώ άλλα έξι άτομα είχαν προσαχθεί  στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και εξετάζονταν. Έγινε επίσης γνωστό, ότι στη διάρκεια των σφοδρών επιθέσεων στο ύψος των λουλουδάδικων, έξω από τη Βουλή, αλλά και σε δεύτερη μαζική επίθεση στην οδό Πανεπιστημίου κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, ενώ οι συμμετέχοντες στα επεισόδια, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου έγραφαν με σπρέι συνθήματα στις ζαρντινιέρες μέχρι την Ομόνοια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα κρούσης των αναρχικών με τις μολότοφ που προκάλεσε τα  επεισόδια ήταν περίπου εκατό άτομα. Αυτοί, ακολούθησαν και μπήκαν  στην πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, που αριθμούσε περίπου 10.000 άτομα. Ανέβηκαν προς τη Βουλή περνώντας έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία και γνωρίζοντας ότι η Αστυνομία δεν αποφάσιζε να τους ανακόψει γιατί θα έπρεπε να μπει στην πορεία μα ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ειρηνικούς διαδηλωτές, έφθασαν επί της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στο φραγμό από κλούβες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών

Εκεί επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, σπασμένα μάρμαρα, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση  δακρυγόνων για να μην τραυματισθεί κανείς από τους υπόλοιπους και καταδίωξαν τους ταραξίες προς την οδό πανεπιστημίου. Εκεί δέχθηκαν δεύτερη επίθεση ενώ γίνονταν συνεχώς και προσαγωγές οι οποίες έφθασαν τις δέκα πέντε, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως προαναφέρθηκε. Οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατάσχεσαν πολλές βόμβες μολότοφ  στην πέριξ της Βουλής περιοχή, άλλες από τις οποίες είχαν κρύψει για να χρησιμοποιήσουν οι αναρχικοί, άλλες τις οποίες πετούσαν για να μη βρεθούν πάνω τους σε περίπτωση προσαγωγής κατά την καταδίωξή τους από τη βουλή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις