Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ανούσιοι οι αιώνιοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ανούσιοι οι αιώνιοι

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ουσιαστικό ενδιαφέρον μπορεί να μην είχε, αλλά είχε όλα τα υπόλοιπα το ντέρμπι των «αιωνίων» που βρήκε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό στο 0-0.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ουσιαστικό ενδιαφέρον μπορεί να μην είχε, αλλά είχε όλα τα υπόλοιπα το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» που βρήκε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ισόπαλους χωρίς τέρματα. Ένα ματς που κανείς δεν θα θυμόταν αν δεν σφύριζε ο Κομίνης. Ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία δεν έκλεψε απλά την παράσταση. Έδωσε ένα μεγάλο και αξέχαστο σόου μπροστά στα μάτια όσων παρακολουθούσαν τον αγώνα. Ντύθηκε… Χάρι Πότερ και με το μαγικό ραβδί του μετέτρεψε ένα επιθετικό φάουλ σε αμυντικό αρχικά. Μάλιστα, όταν πήγε στο VAR να δει τη φάση σε επανάληψη δεν φορούσε τα… γυαλιά του Χάρι και πήρε πίσω την απόφαση για φάουλ, δίνοντας πέναλτι! Νωρίτερα δεν είχε αποβάλλει τον Μπα με δεύτερη κίτρινη, ενώ υπάρχει υποψία πέναλτι από το 17’ σε κράτημα πάνω στον Καμαρά. Ήταν μια παράσταση που όλοι θα θυμούνται για χρόνια. Κυρίως γιατί η συνέχεια του αγώνα ήταν μια… νερόβραστη σούπα.

Το 3-4-3 που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Δώνης μπλόκαρε τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός έγινε κυρίαρχος του αγώνα. Μόλις στο 2’ ο Μπουζούκης έκλεψε την μπάλα από τον Μπα, αλλά το σουτ του από τα δεξιά πέρασε λίγο άουτ. Στο 11’ μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπουζούκη ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε λίγο άουτ! Στο 17’ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Καμαρά. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν και είχαν μια κεφαλιά με τον Ελ Αραμπί που μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης. Στο 43’ οι πράσινοι φώναξαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπα, αλλά ο Κομίνης… μπα! Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Έδωσε αμυντικό φάουλ του Ανουάρ πάνω στον Βαλμπουενά, ενώ ήταν επιθετικό με μια… δόση θεάτρου! Ο Κομίνης πήγε να ελέγξει και τη φάση στο VAR. Και αντί να διορθώσει το λάθος του, το «χόντρυνε» κι άλλο! Έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε, αλλά ο Διούδης το απέκρουσε και… όλα καλά!

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Με περισσότερες δυνάμεις ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις και όρεξη. Αλλά το ματς ήταν για… κολλύρια με εξαίρεση κάποιες καλές στιγμές. Στο 61’ πολύ καλό μακρινό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί από κοντά με περίεργη προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία ένα πλασέ του Καμπετσή στο 95’ που μπλόκαρε εύκολα ο Σα.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26′ Θεοχάρης, 76′ Κουρμπέλης, 80′ Κολοβός – 21′ Μπα, 43′ Φορτούνης, 58′ Χασάν, 62′ Ελ Αραμπί, 73′ Γκασπάρ, 92′ Σισέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Κόλλιας (Ηπείρου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (57′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (67′ Κολοβός), Μπουζούκης (75′ Σερπέζης), Μακέντα (75′ Περέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (46′ Σισέ), Γκασπάρ, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (46′ Χασάν), Φορτούνης (64′ Λοβέρα), Βαλμπουενά (64′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Δείτε ακόμη

Μαντσίνι: «Να κάνουμε κατάθεση ψυχής»
Καρέρα: «Καλύτεροι στο 2ο»
«Πάρτι» της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, 4-1 τον Άρη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις