Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ο Ολιβέιρα «καθάρισε»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ο Ολιβέιρα «καθάρισε»

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Μόνη 2η και στο +2 από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται η ΑΕΚ, που πέρασε σαν… σίφουνας από το «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας 4-1 του Άρη.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Μόνη 2η και στο +2 από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται η ΑΕΚ, που πέρασε σαν… σίφουνας από το «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας 4-1 του Άρη. Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά προβλήματα των κίτρινων και… έστησε πάρτι. Επίτιμος… προσκεκλημένος ήταν ο Ολιβέιρα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισε» για την ΑΕΚ ένα ακόμη παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς άντεξαν για ένα ημίχρονο, αλλά δεν είχαν φάσεις στο παιχνίδι, όμως κατάφεραν να πάνε με το 1-1 στην ανάπαυλα. Απ’ την άλλη οι κιτρινόμαυροι είχαν ίσως το πιο παραγωγικό φετινό τους ματς από άποψη δημιουργίας φάσεων.

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό δεν άφησε δικαιώματα στον Άρη. Πίεσε, δημιούργησε φάσεις και στο 24’ άνοιξε το σκορ. Κλέψιμο του Τσιγκρίνσκι στη μεσαία γραμμή, πάσα στον Βέρντε και εκείνος βρήκε τον Ολιβέιρα στα όρια της περιοχής. Ο Πορτογάλος έδειξε την κλάση του, αφού γύρισε ωραία το κορμί του και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Κουέστα. Οι κίτρινοι δεν είχαν φανεί στο ματς, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα. Στο 29’ ο Γκάμα έκανε μόνος του κατεβασιά από τα πλάγια και συνέκλινε, με τους παίκτες της ΑΕΚ απλά να τον κοιτάζουν. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα!

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Σαρωτική από το 40’

Η ΑΕΚ έκανε περίπου 12 λεπτά να συνέλθει. Αλλά όταν το κατάφερε ήταν σαρωτική. Στο φινάλε του ημιχρόνου, μέσα σε τέσσερα λεπτά έχασε έξι κλασικές ευκαιρίες. Στο 42’ ο Κουέστα έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ κεφαλιά του Μάνταλου. Στο 43’ μετά το κόρνερ του Λιβάγια, ο Σβάρνας έπιασε κεφαλιά αλλά ο Κουέστα αποσόβησε δύσκολα τον κίνδυνο. Στο 44’ ο Κουέστα απέκρουσε με το σώμα κοντινή προβολή του Κρίστισιτς. Στο ίδιο λεπτό κεφαλιά του Μάνταλου έφυγε λίγο άουτ. Στο 45’ ο Μπαγκαλιάννης πρόλαβε την τελευταία στιγμή με προβολή τον Ολιβέιρα που έβγαινε μόνος του. Η μπάλα μάλιστα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα! Και στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Μάνταλου ως οφσάιντ.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Πίεση ως το τέλος

Το… μονότερμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 52’ η ΑΕΚ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της ενώ ήταν σε θέση άμυνας και έβγαλε αντεπίθεση για… σεμινάριο. Ο Κρίστισιτς έβγαλε στον Μάνταλο, ο οποίος διήνυσε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ολιβέιρα. Εκείνος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Κουέστα και έκανε το 1-2. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 62’ βρήκε ξανά γκολ. Μετά από λάθος απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Κρίστισιτς. Ο Σέρβος έδωσε στον Σιμόες, αυτός προχώρησε λίγο και έκανε το σουτ. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κόρχουτ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Γκολ πανομοιότυπο με του Γκάμα στο πρώτο μέρος. Ο μονόλογος της Ένωσης συνεχίστηκε και ήρθε το τέταρτο γκολ στο 84’. Μετά από σέντρα του Λόπεζ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στρώθηκε εκτός περιοχής στον επερχόμενο Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος έκανε κάτι σαν συρτή σέντρα σουτ, ο Σιμάνσκι μπήκε στην πορεία, πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 29’ Γκάμα – 24′, 52′ Ολιβέιρα, 62′ Σιμόες, 83′ Σιμάνσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55′ Ματίγια / 7′ Παουλίνιο, 55′ Λόπες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κουλμπάκοφ, Ζιουκ, Μασλιάνκα (Λευκορωσία)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (76′ Μπακούτσης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος.

AEK (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81′ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73′ Αραούχο).

Δείτε ακόμη

Προς «ναυάγιο» του Φετφατζίδη στην Αλ Αΐν!
Έκανε πλάκα στη Αυστρία ο Μπότας
Ντέρμπι «αιωνίων» δίχως… αλάτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις