Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα εκβιαστών – αστυνομικοί: Δεκαπέντε συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών – αστυνομικοί: Δεκαπέντε συλλήψεις

Κύκλωμα εκβιαστών - αστυνομικοί: Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που υπηρετούσαν έως τώρα σε υπηρεσίες του Πειραιά, φέρονται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, να υποβοηθούσαν με πράξεις ή παραλείψεις τις ενέργειες των παρανόμων.

Κύκλωμα εκβιαστών – αστυνομικοί: Δύο αστυνομικοί συγκαταλέγονται μεταξύ των συνολικά δέκα πέντε συλληφθέντων, οι οποίοι φέρονται ως μέλη ομάδας εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων, κυρίως στον Πειραιά, αλλά και σε συνοικίες της δυτικής Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που υπηρετούσαν έως τώρα σε υπηρεσίες του Πειραιά, φέρονται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, να υποβοηθούσαν με πράξεις ή παραλείψεις τις ενέργειες των παρανόμων.

Οι τελευταίοι, φέρονται να προχωρούσαν σε εκβιασμούς, πουλώντας «προστασία» στους καταστηματάρχες, αλλά και σε βομβιστικές επιθέσεις, στο πλαίσιο αντεκδικήσεων και πρόκλησης φόβου στην περίπτωση, που κάποιοι ,αρνούνταν να υποκύψουν στις αξιώσεις του πολυπλόκαμου κυκλώματος. Η Δίωξη Εκβιαστών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, καθώς αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, ερευνούσε την υπόθεση εδώ και έξι μήνες. Βέβαιο θεωρείται ότι με εισαγγελική άδεια έχουν παρακολουθηθεί τηλεφωνήματα μεταξύ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών, φέρεται άνδρας, ο οποίος ήταν ενταγμένος σε ομάδα που πουλούσε «προστασία» σε καταστηματάρχες και ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μήνες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Δείτε ακόμη

Έθαβαν κουβάδες με την “λευκή κυρία” σε σπίτι στην Μύκονο (vid)
Εξαρθρώνεται σπείρα ληστών Ρομά – Δρούσαν και ως υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ
Νέο κύκλωμα “θανάτου” στον Κορυδαλλό – Πακιστανός ο εγκέφαλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις