Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά φυλακές Κορυδαλλός: Σύλληψη σωφρονιστικού και δημοτικού αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά φυλακές Κορυδαλλός: Σύλληψη σωφρονιστικού και δημοτικού αστυνομικού

Ναρκωτικά φυλακές Κορυδαλλός: Κύκλωμα που δρούσε περίπου δύο χρόνια σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας με εισαγωγή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών σε κρατούμενους, εξαρθρώνεται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ναρκωτικά φυλακές Κορυδαλλός: Κύκλωμα, διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο δρούσε μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με βασικούς πυλώνες αλλοδαπούς, εγκλείστους κακοποιούς, την ενεργό συμμετοχή σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού και την εμπλοκή Δημοτικού Αστυνομικού του Δήμου Αθηναίων, εξαρθρώνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη σε επιχειρήσεις των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ, μετά από μακρά έρευνα, υπό την εποπτεία  Εισαγγελέα Εφετών, συνελήφθησαν ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών  Κορυδαλλού και ο Δημοτικός Αστυνομικός, ενώ εισαγγελείς σε πόλεις όπου βρίσκονται άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, διενεργούν έρευνες για το τι συνέβαινε στο εσωτερικό τους, με τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση κατ’ εξακολούθηση), διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο και παράνομη οπλοκατοχή. Το κύκλωμα, με τις συνεχείς τηλεφωνικές  επαφές του σωφρονιστικού υπαλλήλου με κρατούμενους και άλλων φυλακών, πλην του Κορυδαλλού,  όπως της Πάτρας, για την εισαγωγή ναρκωτικών και την πώλησή τους, σε άλλους ενδιαφερόμενους κρατούμενους,  δρούσε, κατά τις εκτιμήσεις των αρμοδίων περίπου 1,5 με δύο χρόνια.

Αρχηγός ήταν έγκλειστος Πακιστανός

Το  νήμα  φέρεται να κινούσε ο βασικός εμπλεκόμενος, ένας Πακιστανός, έγκλειστος στις φυλακές της Πάτρας. Μάλιστα, όπως προέκυψε και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο Πακιστανός έγκλειστος έστελνε δύο ομοεθνείς του, που ήταν ελεύθεροι να συναντήσουν εκτός φυλακών τον σωφρονιστικό, να τον προμηθεύσουν με τα ναρκωτικά για να τα εισάγει ο τελευταίος στη φυλακή.

Από την πρόοδο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, οι Εσωτερικές Υποθέσεις διαπίστωσαν ότι ο κατονομασθείς σωφρονιστικός είχε επαφές τηλεφωνικές με έτερα πρόσωπα, έγκλειστα σε διάφορες φυλακές,  στις οποίες συνομιλούσαν κωδικοποιημένα, αλλά από την ακρόαση προέκυπτε ότι αναφέρονταν στην κατοχή, χρήση και προμήθεια ναρκωτικών.

Ενδιαφέρονταν για τις μεταγωγές

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος Πακιστανός ενδιαφερόταν και ρωτούσε για τις επικείμενες μεταγωγές κρατουμένων από τον Κορυδαλλό στην Πάτρα και πως θα ήταν δυνατόν μέσα από τη διαδικασία να λάβει “πράγματα” από μυημένο άτομο. Ο ίδιος Πακιστανός είχε επαφές τηλεφωνικές και με άλλο ομοεθνή του στις φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες και διάφορα χρηματικά ποσά. Στη διάρκεια των συνομιλιών αναφέρονταν συνεχώς σε “πρέζα” και “μαύρο” και χρησιμοποιούσαν λέξεις όπως: “καμπάκι”, “καπάκι”, “ταμπάκι”,  “σκόνη”.  Και οι δύο ενδιαφέρονταν για το πότε θα υπάρξουν μεταγωγές.

Τον Πακιστανό, έγκλειστο όπως προαναφέρθηκε στις φυλακές της Πάτρας, τον καλούσαν άλλοι κρατούμενοι ζητώντας του ναρκωτικές ουσίες, ενώ οι συναλλαγές γίνονταν στα “μαγειρεία”. Επίσης είχε και συνομιλίες με κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων. Από την παρακολούθηση προέκυψε ακόμη ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε συνεχείς επαφές με τον αστυνομικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων. Πήγαινε στο σπίτι του ο σωφρονιστικός προκειμένου να παραλάβει ναρκωτικά.

Ζυγαριά ακριβείας, ναρκωτικά χάπια και ποσότητες σκόνης

Επίσης όπως προέκυψε κάθε απόγευμα που είχε συνήθως υπηρεσία στον Κορυδαλλό, περνούσε πρώτα από αποθήκη ιδιοκτησίας του, παραλάμβανε ναρκωτικές ουσίες και κατευθυνόταν στις φυλακές. Μέσα εκεί κατά την έρευνα βρήκαν οι “αδιάφθοροι” ζυγαριά ακριβείας, ναρκωτικά χάπια και ποσότητες σκόνης, που εξετάζεται στα εργαστήρια. Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκαν 2 γραμμάρια, προφανώς ηρωίνης, κινητά τηλέφωνα με εφαρμογές για την αποφυγή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κλπ. Οι ενέργειες που απομένουν για την πλήρη διάλυση του κυκλώματος θα προγραμματισθούν τώρα από τους εισαγγελείς των κατά τόπους φυλακών που αναφέρονται από τις εσωτερικές Υποθέσεις.

Ήδη ζητείται από αυτούς να παραγγείλουν τη διενέργεια ερευνών, σε χώρους κράτησης κρατουμένων, οι οποίοι συνδέονται με την υπόθεση.

Δείτε ακόμη

Αταλάντη: Συνελήφθη 31χρονος για την επίθεση με μαχαίρι στον περιπτερά
Μπλόκο σε 11 κιλά ηρωίνης στο λιμάνι του Πειραιά
Νέα απάτη με αναδρομικά – Πώς εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις