Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Μύκονος: Έθαβαν κουβάδες με κοκαΐνη σε σπίτι στην Φτελιά
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Μύκονος: Έθαβαν κουβάδες με κοκαΐνη σε σπίτι στην Φτελιά

Ναρκωτικά Μύκονος: Το εκπληκτικό βίντεο του λιμενικού σώματος Μυκόνου με πρωταγωνίστρια την Ungly (αστυνομικός σκύλος), που ανακάλυψε πέντε σφραγισμένους πλαστικούς κουβάδες που περιείχαν μέσα ναρκωτικές ουσίες.

Ναρκωτικά Μύκονος: Σε ένα εκπληκτικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, προβάλλονται καρέ-καρέ, οι προσπάθειες των λιμενικών της Μυκόνου, να βρουν μέσα σε ακάλυπτο χώρο με λιθόκτιστη περίφραξη, θαμμένοι κουβάδες με ναρκωτικά και ένα όπλο. Εκείνη, όμως, που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση και εξελίχθηκε σε πρωταγωνίστρια του βίντεο,  ήταν η Ugly, αστυνομικός σκύλος του Λιμενικού, που έχει στο ενεργητικό της άπειρες επιτυχίες στη μάχη κατά των καταστροφικών, για τους ανθρώπους, ναρκωτικών ουσιών.

Αυτή τη φορά, βρέθηκε στην Φτελιά, την ονομαστή, τουριστική περιοχή της Μυκόνου, του Νησιού των Ανέμων. Αποστολή της ήταν να «οσμιστεί»  τις… παραισθήσεις, που ήταν κρυμμένες κάτω από τη γη, χωρίς να υπάρχει στην επιφάνεια το παραμικρό ίχνος σκαψίματος. Δεν άργησε. Με τη μουσούδα της, με φοβερή ενεργητικότητα, εξυπνάδα και συνεργασία με τον συνοδό της, από τον οποίο και μόνο παίρνει οδηγίες, εντόπισε, ένα προς ένα, τα σημεία. Με τον δικό της τρόπο, το βελγικό ποιμενικό, έδειξε τα σημεία όπου έπρεπε να σκάψουν οι Λιμενικοί.

Είχε… δίκιο!

Και πράγματι. Εκεί ήταν θαμμένα τα ναρκωτικά, μέσα σε πλαστικούς κουβάδες, σφραγισμένους, μάλιστα, και σύντομα πέρασαν στα χέρια των ερευνητών της υπόθεσης. Ήδη νωρίτερα, άλλη ομάδα της δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου του κοσμοπολίτικου νησιού, είχαν περάσει χειροπέδες σε πέντε Αλβανούς, οι οποίοι διέμεναν στην οικία, δίπλα από την έκταση που ερευνήθηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «στη σύλληψη πέντε  αλλοδαπών, ηλικίας 44, 40, 28, 25 και 30 ετών, προέβησαν στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, σε συνεργασία με το τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με την συνδρομή χειριστή συνοδού αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ”UGLY”, στην περιοχή ”ΦΤΕΛΙΑ” ν. Μυκόνου, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και του Ν. 3386/2005».

Αναφέρεται ακόμη ότι «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ανωτέρω στελέχη ακινητοποίησαν τους εν λόγω αλλοδαπούς έξω από την οικία τους κι ακολούθησε  νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα, όπου βρέθηκαν, σε λιθόκτιστη περίφραξη, επιμελώς κρυμμένα κάτω από οικοδομικά υλικά, θαμμένα στο έδαφος, πέντε  σφραγισμένοι πλαστικοί κουβάδες που περιείχαν τα κάτωθι:

Τα κατασχεθέντα

Δέκα  νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 7,133 gr, ένα  γυάλινο βάζο με περιεχόμενο ρύζι και μια νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα πιθανόν κοκαΐνης, μικτού βάρους 20,2gr, τρεις  ζυγαριές ακριβείας, τριάντα  αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, εντός σακούλας, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 387,59gr, ένα  πιστόλι με μια γεμιστήρα και εντός αυτής δύο (02) φυσίγγια, διαμετρήματος 7.62Χ25».

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο της οικίας, ανευρέθησαν δύο  αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 78,33gr. Τέλος, στην κατοχή των πέντε αλλοδαπών,  βρέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ (3.985 €) και σαράντα δολάρια Η.Π.Α. (40,00 $), καθώς και επτά (07) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ διαπιστώθηκε πως οι εν λόγω αλλοδαποί παραμένουν παράνομα στη χώρα.

Δείτε ακόμη

Εξαρθρώνεται σπείρα ληστών Ρομά – Δρούσαν και ως υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ
Νέο κύκλωμα “θανάτου” στον Κορυδαλλό – Πακιστανός ο εγκέφαλος
Αταλάντη: Συνελήφθη 31χρονος για την επίθεση με μαχαίρι στον περιπτερά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις