Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τένις – US Open: Εν αμφιβόλω!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τένις – US Open: Εν αμφιβόλω!

Τένις - US Open: Προβληματίζουν τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα και τα χρονοβόρα πρωτόκολλα υγείας για εισερχόμενες πτήσεις από τις ΗΠΑ

Τένις – US Open: Ξανά στον αέρα τίθεται το US Open, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, στις ΗΠΑ ο κορονοϊός είναι σε έξαρση και η κατάσταση ανησυχεί τους  ιθύνοντες. Ενδεικτικά είναι και τα νούμερα, με τις ΗΠΑ να αριθμούν πάνω 40.000 κρούσματα τις τελευταίες μέρες. Χθες, δε, υπήρξε νέο αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ με 55.274 θύματα σε 24 ώρες. Σύμφωνα με την ισπανική Marca, ο Τζόκοβιτς, πρόεδρος του συμβουλίου των παιχτών της ATP, ανακοίνωσε στους συναθλητές του ότι είναι πιθανό να μην διεξαχθεί το τουρνουά το καλοκαίρι!

H σεζόν είχε αποφασιστεί να επανεκκινήσει στις 14 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον. Και το τουρ στις ΗΠΑ να ολοκληρωθεί με την έναρξη του US Open στις 31 του μήνα. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι αν οι αθλητές μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να χρειαστεί κατά την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στην γηραιά ήπειρο. Και το Roland Garros έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία. Ωστόσο, ο Σέρβος τενίστας ζήτησε να υπάρξει αποζημίωση, αν οι αθλητές πληρώσουν την διαμονή και τα εισιτήρια τους και τελικά ακυρωθεί το τουρνουά.

Τένις – US Open: Πρώτα Ευρώπη, μετά ΗΠΑ οι γυναίκες

Από την άλλη, οι γυναίκες θα ακολουθήσουν άλλο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, το restart για το γυναικείο τένις είναι προγραμματισμένο να συμβεί στην Ευρώπη. Στις 3 Αυγούστου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά, στο Παλέρμο της Ιταλίας. Επειτα θα ταξιδέψουν για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ακόμη:

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Πρόβα τίτλου η Ρεάλ επιβλήθηκε 1-0 της Χετάφε και αύξησε τη διαφορά στο +4
Σε μεγάλη φόρμα η Αταλάντα υπέταξε 2-0 τη Νάπολι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις