Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Το απόλυτο RESPECT!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Το απόλυτο RESPECT!

Ποδόσφαιρο - κοινωνία: Ο βραχύσωμος μέσος της Οσασούνα έξω από τα δόντια κατά της ομοφοβίας και του φαλλοκρατισμού στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο)!

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Αποκαλυπτικός ήταν ο Ρούμπεν Γκαρσία σε συνέντευξη του. Ο Ισπανός προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν. Αφού σκόραρε πρώτη φορά δύο γκολ σε έναν αγώνα, παραχώρησε συνέντευξη, για  να αναλύσει την καλή χρονιά της Οσασούνα. Επιπλέον, μίλησε για πολύ περισσότερα πράγματα από το ποδόσφαιρο, όπως, η ενασχόληση του σε θέματα ομοφοβίας και φαλλοκρατισμού!

Για την νίκη της στο Εϊμπάρ με τα δύο του γκολ, δήλωσε: «Ήμασταν πολύ ανώτεροι και η αλήθεια είναι ότι δεν πετυχαίνουμε συχνά δυο γκολ, είμαι πολύ χαρούμενος». Ενώ, για την διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο, είπε: «Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την νέα σεζόν με τους οπαδούς μας. Ακούγεται πολύ τυπικό, όμως, έχουμε πετύχει εκπληκτικά πράγματα σπίτι μας και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού οι οπαδοί μας ωθούν την ομάδα».

Ποδόσφαιρο – κοινωνία: Για ομοφοβία και φαλλοκρατισμό

Σχετικά με την στήριξη του σε ένα πιο ελεύθερο κόσμο, ανέφερε: «Ενθαρρύνω όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Οι αθλητές μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία μιας λιγότερο ομοφοβικής  και φαλλοκρατικής κοινωνίας». Ενώ, σε ερώτηση για ένα ελεύθερο ποδόσφαιρο απάντησε: «Προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός γιατί καταλαβαίνω την προσωπική άποψη του καθενός. Λόγω της θέσης μου, προσπαθώ να δείξω την υποστήριξη μου και ενθαρρύνω όλο τον κόσμο να απενοχοποιήσει την ομοφυλοφιλία. Ας ελπίσουμε ότι αύριο, αν υπάρξει ένας γκέι ποδοσφαιριστής που αποκαλύψει τις προτιμήσεις του, δεν θα υπάρξουν ομοφοβικά σχόλια προς αυτόν. Θα είναι κάλο για το ποδόσφαιρο». Για το θέμα αυτό μέσα στο ποδόσφαιρο, πρόσθεσε: «Στα αποδυτήρια, μερικές φορές συζητάμε για την ομοφυλοφιλία, αλλά όχι για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν είχα κάποιον φίλο που ήταν ομοφυλόφιλος, θα ήθελα πολύ να του μιλήσω και να μπορέσω να τον βοηθήσω, με όσα έχω ζήσει στην οικογένεια μου και με τον αδερφό μου».

Δείτε ακόμη:

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Πρόβα τίτλου η Ρεάλ επιβλήθηκε 1-0 της Χετάφε και αύξησε τη διαφορά στο +4
Σε μεγάλη φόρμα η Αταλάντα υπέταξε 2-0 τη Νάπολι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις