Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Αυστρία: Μερσέντες για φίλημα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αυστρία: Μερσέντες για φίλημα

Φόρμουλα 1 - Αυστρία: Χάμιλτον, Μπότας, Φερστάπεν η πρώτη τριάδα στα πρώτα -ανεπίσημα- δοκιμαστικά ενόψει πρεμιέρας στην Αυστρία

Φόρμουλα 1Αυστρία: O Λιούις Χάμιλτον ήταν ο γρηγορότερος της πίστας στα πρώτα -ανεπίσημα- δοκιμαστικά για το Γκραν Πρι της Αυστρίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε 0,356 δευτερόλεπτα προβάδισμα από τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας. Οι δύο οδηγοί, έτρεξαν με μαύρα μονοθέσια, ως ένδειξη στήριξης κατά του ρατσισμού και της πολυπολιτισμικότητας. Οι οδηγοί, αναμένεται να βγάλουν ανακοίνωση για την υποστήριξη τους στον αγώνα κατά του ρατσισμού, πριν την αρχή του αγώνα την Κυριακή.

Η Αυστρία είναι η πρώτη στάση για την αναδιαμορφωμένη σεζόν, αφού ο κορονοϊός χάλασε όλα τα προηγούμενα πλάνα! Στο Red Bull Ring λοιπόν θα διεξαχθεί το πρώτο από τα οχτώ Grand Prix της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα σχέδια παραμένουν υποκείμενα σε αλλαγές, ως αποτέλεσμα της διαφορετικής επίδρασης του κορονοϊού παγκοσμίως και των κατά τόπους εξάρσεών του!

Μαξ Φερστάπεν

Φόρμουλα 1 – Αυστρία: Φαβορί με …αιτία!

Στην πίστα, η Mercedes έδειξε γιατί είναι το φαβορί. Το τρίτο πιο γρήγορο μονοθέσιο, ήταν αυτό του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ήταν 0,602 δευτερόλεπτα πίσω από τους Χάμιλτον και Μπότας. Οι οδηγοί της Ferrari, Λεκλέρκ και Φέτελ, τερμάτισαν στην 10η και 12η θέση. Δεν έτρεξαν με το γρηγορότερο ελαστικό τους και αναμένεται να δυσκολευτούν φέτος, τουλάχιστον μέχρι να επανασχεδιαστούν τα μονοθέσια, πριν τον τρίτο αγώνα στην Ουγγαρία. Ο Κάρλος Σάινθ με Μακλάρεν  ήταν τέταρτος, μπροστά  από τον Σέρχιο Πέρεζ της Racing Point.

Εκτός πίστας, στο μεταξύ, οι διαμάχες συνεχίζονται! Η Red Bull συνεχίζει να έχει αμφιβολίες για το καινοτόμο σύστημα διεύθυνσης της Mercedes, γνωστό ως Dual-Axis Steering. Αυτό, αλλάζει την γωνία των μπροστινών τροχών μεταξύ στροφών και ευθείας, σκοπό την μείωση της φθοράς των ελαστικών. Ο επικεφαλής της Red Bull ζητά διευκρίνιση από το διοικητικό όργανο της FIA, ως προς την νομιμότητα του.

Δείτε ακόμη:

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Πρόβα τίτλου η Ρεάλ επιβλήθηκε 1-0 της Χετάφε και αύξησε τη διαφορά στο +4
Σε μεγάλη φόρμα η Αταλάντα υπέταξε 2-0 τη Νάπολι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις