Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Mercedes: Black Cars Matters
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Mercedes: Black Cars Matters

F1 - Mercedes: Σε μια κίνηση κατά των φυλετικών διακρίσεων η Mercedes θα παρουσιάσει ένα νέο μαύρο μονοθέσιο για την Formula 1 του 2020

F1Mercedes: Σε μια κίνηση κατά των φυλετικών διακρίσεων θα προβεί η Mercedes. Η ομάδα της F1 θα παρουσιάσει ένα νέο μαύρο μονοθέσιο για την Formula 1 του 2020. Η κίνηση αυτή γίνεται ως ένδειξη της δέσμευσης τους για μεγαλύτερη ποικιλομορφία  στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το ασημένιο ήταν το επίσημο χρώμα της εταιρείας στους αγώνες από το 1930. Στη Mercedes όμως αφουγκράστηκαν το κίνημα Black Lives Matter και λένε ότι: «Αυτή η κίνηση ήταν ένα φως στο σκοτάδι που μας έδειξε πόσο χρειαζόμαστε νέα μέτρα και δράσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού». Ο πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον τόνισε ότι «Είναι μία σημαντική κίνηση, είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε ως επιχείρηση».

Από την ομάδα της Mercedes ανέφεραν ότι: «Μόλις το 3% του εργατικού μας δυναμικού ανήκει σε εθνικές μειονότητες και μόνο το 12% των εργαζομένων μας είναι γυναίκες». Ενώ στην συνέχεια, πρόσθεσε «Αυτή η έλλειψη η ποικιλομορφίας μας δείχνει, πως, πρέπει να βρούμε νέες προσεγγίσεις για προσελκύσουμε νέα ταλέντα από πολλούς τομείς κοινωνίας, που τώρα δεν προσεγγίζουμε».

F1 – Mercedes: “Η σιωπή είναι συνενοχή”

Η Μερσέντες θα διεξάγει ένα πρόγραμμα αποδοχής της διαφορετικότητας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση. Την ανάλυση του προγράμματός της και συνεργασίες με ενδιαφερόμενους της F1. Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βόλφ δήλωσε: «Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, στο άθλημα μας ή στην ομάδα μας. Αυτή είναι μια βασική αρχή της Mercedes. Όμως το να έχουμε τις σωστές πεποιθήσεις και την σωστή νοοτροπία, δεν αρκεί αν παραμείνουμε σιωπηλοί! Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την φωνή και την παγκόσμια πλατφόρμα μας, για να μιλήσουμε για τον σεβασμό και την ισότητα. Το «ασημένιο βέλος» θα αγωνιστεί με μαύρο χρώμα ολόκληρη την σεζόν 2020, με σκοπό να δείξει την αφοσίωση μας σε μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην ομάδα μας και το άθλημα μας!».

Δείτε ακόμη:

Πέρασε στο κύπελλο και τρέχει για το Champions League η Γιουνάιτεντ
Στο τριφύλλι ως το 2023 ο Πούγγουρας
Ώρα για… θέαμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις