Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Απλά ασταμάτητος…
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Απλά ασταμάτητος…

Σούπερ Λιγκ –πλέι οφ: Το αήττητο δεν αρκεί στον Ολυμπιακό, αφού οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 5/5 στα πλέι οφ, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ.

Σούπερ Λιγκ –πλέι οφ: Το αήττητο δεν αρκεί στον Ολυμπιακό, αφού οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 5/5 στα πλέι οφ, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ. Με τη νίκη αυτή οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο, ανεξαρτήτως της απόφασης του CAS για τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες από νωρίς πίεσαν και κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο δεν απείλησαν καθόλου. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και έφτασε στο δεύτερο γκολ στο φινάλε, ενώ είχε χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Μετά από πολλές επισκέψεις στα καρέ του μαζικά αμυνόμενου ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 27’. Μετά από διαγώνια μπαλιά του Φορτούνη, ο Γκασπάρα γύρισε και ο επερχόμενος Χασάν με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Κρητικοί αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο κι όχι μόνο να αμύνονται. Στο 33’ ένα μακρινό σουτ του Σακόρ πέρασε πολύ άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ήρθε η ισοφάριση. Η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε… μαγεμένη στη φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων. Οι παίκτες του ΟΦΗ ευνοήθηκαν από την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Σακόρ. Εκείνος έκανε διαγώνιο σουτ, ο Αλέν έπεσε αργά και το γκολ έστειλε ισόπαλες 1-1 τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ίδιο μοτίβο στο 2ο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν η ίδια. Ο ΟΦΗ καλά κλεισμένος, ο Ολυμπιακός απειλούσε και έσφιγγε ολοένα και περισσότερο τον… κλοιό. Μετά από τρεις καλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ομάρ κέρδισε πέναλτι στο 80’ από τον Βίκτορ. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι καιν κατέληξε άουτ! Ένα λεπτό αργότερα ο Σωτηρίου νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί. Το μομέντουμ έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός πάει για την πρώτη απώλεια στα πλέι οφ. Όμως δεν είχαν όλη την ίδια άποψη. Και κυρίως ο Χασάν. Ο οποίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μετά τη σέντρα του Ομάρ και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 83’.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 27′, 83′ Χασάν – 45+1′ Σακόρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81′ Καμαρά – 80′ Ζοάο Βίκτορ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βρέσκας (Πιερίας), Χασάν (Ξάνθης), Μωυσιάδης (Ηπείρου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46′ Βαλμπουενά), Καφού (57′ Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (46′ Ελαμπντελαουί), Χασάν (83′ Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89′ Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61′ Μεγιάδο), Ναμπί, Στάικος (61′ Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72′ Μπράουν), Μάνος (61′ Φιγκεϊρέδο).

Δείτε ακόμη

Προβάδισμα για «αστέρια» η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΟΚ!
Ώρα έναρξης στην F1, τα πόδια στα πεντάλ!
Έσπασε το… ρόδι ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Άρη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις