Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – θρύλοι: Τζίτζι in, Μάριο out!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – θρύλοι: Τζίτζι in, Μάριο out!

Ποδόσφαιρο - θρύλοι: ανανέωσε για ένα χρόνο ο Μπουφόν στα 43 του, κρεμάει τα παπούτσια του στα 34 χρόνια του ο Βραζιλιανογερμανός Μάριο Γκόμεζ

Ποδόσφαιρο – θρύλοι: Βίοι παράλληλοι; Όχι πάντα! Δύο μεγάλοι της τελευταίας εικοσαετίας, αποφάσισαν διαφορετικά για το μέλλον τους. Ο Τζίτζι Μπουφόν στα 43 του έτη (ζωή να έχει) θα συνεχίσει άλλη μία χρονιά να υπερασπίζεται τα γκολπόστ της Γιουβέντους (του το επιτρέπει και η θέση άλλωστε)! Από την άλλη, ο άλλοτε Γερμανός διεθνής στράικερ Μάριο Γκόμεζ επέλεξε να κρεμάσει τα παπούτσια του στην ηλικία των 34 ετών. Και αφού πρώτα βέβαια έβαλε το δικό του λιθαράκι στην επάνοδο της Στουτγκάρδης στην μπουντεσλίγκα!

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανανέωσε το συμβόλαιο του για άλλον έναν χρόνο με τους πρωτοπόρους της Serie A Ο Ιταλός τερματοφύλακας, ο οποίος, θα είναι 43 όταν λήξει το νέο του συμβόλαιο, επέστρεψε στην ομάδα του Τορίνο το 2019, έπειτα από μια σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Τζίτζι έχει σημειώσει πάνω από 500 εμφανίσεις για την Γιουβέντους, από τότε που  εντάχθηκε στην ομάδα το 2001, έχοντας κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Πάρμα το 2001. «Ο Σούπερ Τζίτζι είναι η απόδειξη, πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός» ανέφερε μια δήλωση του συλλόγου. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός των «Μπιανκονέρι» ανανέωσε και αυτός για ένα χρόνο. Η Γιούβε βρίσκεται στην κορυφή της Serie A με 10 παιχνίδια να απομένουν, καθώς κυνηγάνε τον 9ο συνεχόμενο τίτλο τους.

Ποδόσφαιρο – θρύλοι: Ο Σούπερ Μάριο

Από την άλλη, ο πρώην Γερμανός διεθνής Μάριο Γκόμεζ αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 34 χρόνων, βοηθώντας τον πρώτο του σύλλογο τη Στουτγκάρδη να ανέβει στην Bundesliga. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 3-1 από την Ντάρμσταντ, που όμως ηταν χωρίς να προκαλέσει ζημία. Η Στουτγκάρδη κράτησε την δεύτερη θέση και ανέβηκε. Οι «Σουηβοί» τερμάτισαν πίσω από την Αρμίνια Μπίλεφελντ για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία  μετά από μία σεζόν.

«Ήταν η τελευταία μου αποστολή για την Στουτγκάρδη» δήλωσε ο Γκόμεζ. Για να προσθέσει «Πάντα ονειρευόμουν να κλείσω την καριέρα μου εδώ». Ο 34χρονος σημείωσε 78 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας πριν την διεθνή του απόσυρση  το 2018. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Στουτγκάρδη, κερδίζοντας την Bundesliga την σεζόν 2006-07 Έπειτα μεταγράφηκε στην Μπάγερν Μονάχου, όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνίστηκε στις Φιορεντίνα, Βόλφσμπουργκ και Μπεσίκτας πριν επιστρέψει στην Στουτγκάρδη τη σεζόν 2017-18.

Δείτε ακόμη:

Πέρασε στο κύπελλο και τρέχει για το Champions League η Γιουνάιτεντ
Στο τριφύλλι ως το 2023 ο Πούγγουρας
Ώρα για… θέαμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις