Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου
PLUS

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Αν αισθάνεσαι ότι το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να ζεις για να δουλεύεις, κάνε ένα βήμα πίσω και αναθεώρησε τι αξίζει πραγματικά στη ζωή σου.

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Αμέτρητες ώρες δουλειάς, υποχρεώσεις, έξοδα, άγχος και μικρά θέματα υγείας που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της κούρασης. Αν η ζωή σου μοιάζει κάπως έτσι και πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται με νοσταλγία την τελευταία φορά που αφιέρωσες χρόνο στον εαυτό σου τρεις εβδομάδες πριν, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Κάνε ένα βήμα πίσω. Η σκληρή δουλειά είναι σίγουρα κομμάτι της επιτυχίας, αλλά πρέπει να θέτεις τα όριά σου ώστε να αποφύγεις το burnout. Διάβασε παρακάτω 3 tips για να το καταφέρεις!

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Κάνε χώρο για το παιδί μέσα σου

Επίτρεψε στον εαυτό σου να ανακτήσει την αυθόρμητη χαρά και τις συγκινήσεις ενός παιδιού. Συνηθίζουμε να κρατάμε μέσα μας το θυμό και το άγχος μας και να μην ξεσπάμε. Κοιμήσου, βρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και άφησε τα συναισθήματά σου να απελευθερωθούν. Κλάψε, να ξέρεις βοηθάει πάντα.

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Μην μπλέκεις τη δουλειά με την ξεκούραση

Πολλές φορές μας παίρνει ο ύπνος ενώ τσεκάρουμε το κινητό μας για τα τελευταία email της ημέρας, προγραμματίζουμε τις αυριανές υποχρεώσεις μας και κάνουμε λίστες με τις εκκρεμότητές μας. Απόφυγε όσο γίνεται να φέρνεις τη δουλειά σου στο σπίτι και απόλαυσε μερικές στιγμές χαλάρωσης πριν κοιμηθείς, απλώνοντας μια μάσκα ομορφιάς ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Απλά βήματα για καλύτερη ζωή: Μην σπαταλάς ενέργεια σε όσα δεν έχεις

Γνωστό ως FOMO (Fear Of Missing Out), το σύνδρομο αυτό υπαγορεύει να φοβάσαι διαρκώς ότι χάνεις κάποιο σημαντικό γεγονός. Παράλληλα σε κάνει να ζηλεύεις ενδόμυχα όταν δεν συμμετέχεις σε δραστηριότητες. Τα social media ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το FOMO, γι’αυτό προσπάθησε να εκλογικεύεις τη χρήση τους. εστιάζοντας σε όσα επιδιώκεις από τη δική σου ζωή και πορεία χωρίς να σπαταλάς την ενέργειά σου σε όσα θεωρείς ότι δεν μπορείς να πετύχεις.

Δείτε ακόμη

Τα 3 ζώδια που βάζουν “φωτιά” στο κρεβάτι – Χωρίς να κάνουν τίποτα
Τα σημάδια που μαρτυρούν την κατάθλιψη
Οι beauty συνήθειες που βελτιώνουν τη διάθεσή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις