Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολλανδία – Eredivisie: Κάνει πίσω η Ουτρέχτη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολλανδία – Eredivisie: Κάνει πίσω η Ουτρέχτη

Ολλανδία - Eredivisie: Το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη καταλήγει πλέον οριστικά στη Βίλεμ που θα παίξει στο Europa League

ΟλλανδίαEredivisie: Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε έντονα όλο τον κόσμο. Αυτό συνέβη και στο ποδόσφαιρο. Πολλά πρωταθλήματα σταμάτησαν οριστικά την φετινή σεζόν χωρίς να ολοκληρωθούν. Δημιουργώντας έτσι έντονες αντιδράσεις από τους συλλόγους. Ένας από αυτούς ήταν και η Ουτρέχτη, η οποία ένιωσε αδικημένη από αυτή την απόφαση και ενημέρωσε την Ολλανδική ομοσπονδία ότι θα κινηθεί νομικά. Ο λόγος της έντονης αντίδρασης του συλλόγου; Ο τρόπος που δόθηκαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, η Ουτρέχτη πριν το lockdown ήταν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Και είχε προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας όπου και θα αντιμετώπιζε την Φέγενορντ. Το πρωτάθλημα βρισκόταν στην 26η αγωνιστική και η ομάδα είχε μαζέψει 41 βαθμούς μόλις τρεις λιγότερους από την 5η Βίλεμ, ενώ είχε ένα ματς λιγότερο και καλύτερη διαφορά τερμάτων  με 50-34 έναντι σε 37-34 που είχε ο σύλλογος που εδρεύει στο Τίλμπουρχ.

Ολλανδία – Eredivisie: Αποσύρεται νομικά

Εν τέλει, η Ουτρέχτη αποφάσισε να μην συνεχίσει την νομική της διαμάχη με την Ολλανδική ομοσπονδία για την κατάθεση μίας σωστής βαθμολογίας. Η απόφαση της να κάνει πίσω και να μην συνεχίσει τον αγώνα της, έρχεται ως αποτέλεσμα της αποδοχής της βαθμολογίας της Eredivisie από την UEFA. Έτσι, η Βίλεμ θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για της ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και θα συμμετάσχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη:

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νίκου Αλέφαντου
ΟΠΑΠ Game Time: Ο Γιώργος Λιβάνης αναλύει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
Το «κάντο όπως ο Λιβάγια» έχει ξαναγυριστεί…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις