Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΝΒΑ – αποχώρηση: Αυλαία για Κάρτερ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΒΑ – αποχώρηση: Αυλαία για Κάρτερ

ΝΒΑ - αποχώρηση: Μετά από 22 χρόνια στα γήπεδα ο “Air Canada” στα 43 του χρόνια σταματάει το μπάσκετ με περισσότερα από 1.500 παιχνίδια στις αποσκευές του

ΝΒΑ – αποχώρηση: Μετά από 22 χρόνια παρουσίας στον πλανήτη ΝΒΑ, ο Βινς Κάρτερ πήρε την μεγάλη απόφαση. Κρεμάει τα παπούτσια του! Σε ηλικία 43 ετών αποσύρεται από την ενεργό δράση, έπειτα από μια τρομερή καριέρα. 22 χρόνια στα γήπεδα με αμέτρητες εντυπωσιακές στιγμές και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο Κάρτερ επιλέχθηκε στο νούμερο 5 του Draft από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά οι Τορόντο Ράπτορς ήταν η πρώτη του ομάδα. (μέσω trade που έγινε αμέσως μετά τις επιλογές).

Στην ομάδα του Καναδά για έξι χρόνια ο Κάρτερ έκανε θαύματα! Εκεί απέκτησε και το …παρατσούκλι Air Canada. Μετά το Τορόντο έπαιξε για τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς ως το 2009 και στη συνέχεια έβαλε των φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ, Φοίνιξ Σανς, Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις, Σακραμέντο Κινγκς και εσχάτως στους Ατλάντα Χοκς. Όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός της τεράστιας καριέρας του.

ΝΒΑ – αποχώρηση: Οκτώ φορές All Star

Στα 22 χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ο Κάρτερ κατάφερε να χριστεί 8 φορές All Star. Αναδείχτηκε Rookie της χρονιάς το 1998! Κατέκτησε το διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000, ενώ αποχωρώντας από τα γήπεδα του ΝΒΑ έχει εκπληκτικούς μέσους όρους! 17,2 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ μέσους όρους στα 1.541 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα!

Δείτε ακόμη:

Ψήνεται επιστροφή Κάναντι στον Ατρόμητο!
Τέλος ο Μάντζιος από τη Λαμία
Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις