Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Η αντιπολίτευση σε αποδρομή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Η αντιπολίτευση σε αποδρομή

Μιωνής - Παππάς ηχητικό: Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών που τηνεμπιστεύτηκαν και της έδωσαν την διακυβέρνηση της χώρας.

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Λίγους μήνες πριν στην έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού οι πολίτες έδειξαν ότι στέφουν τις ελπίδες τους στο πολιτικό σύστημα και ακολούθησαν πιστά τις επιλογές της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων. Και από εκεί που κάποιοι υποστήριζαν ότι μέσω της σωστής διαχείρισης της πανδημίας το πολιτικό σύστημα ανακτά την χαμένη του αξιοπιστία και θα σταματούσε η απαξίωση από τους πολίτες, έρχονται στο προσκήνιο οι ηχογραφημένες συνομιλίες και οι παρακολουθήσεις για να δηλητηριάσουν για ακόμη μια φορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο ίδιος ο κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος ακούγεται στο ηχογραφημένο απόσπασμα με τον επιχειρηματία, θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα όχι μόνο των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά κυρίως των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν μέσω της ψήφου τους και τους έδωσαν την διακυβέρνηση της χώρας. Και για να μην νομίζει κανείς ότι «τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική», ουδείς είπε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να συνομιλούν με επιχειρηματίες ή με παράγοντες της αγοράς. Ουδείς αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες συχνά πυκνά θέλουν να συνομιλούν με τα στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Πρόβλημα λειτουργίας των Θεσμών

Ωστόσο, είναι άλλο το συνομιλώ και άλλο το παρεμβαίνω και άλλο το κανονίζω δουλειές,  από τις οποίες βγαίνουν λεφτά. Και βέβαια ουδείς κατηγορεί κανέναν πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη και πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες έρευνες από τις διωκτικές αρχές. Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο ακόμη και η «οσμή» μιας παρέμβασης ή μιας δοσοληψίας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την λειτουργία της δημοκρατίας και των Θεσμών. Επιπλέον, δημιουργείται μείζον ζήτημα για την διάκριση των εξουσιών, που στο πολίτευμά μας είναι ξεκάθαρη και ορίζεται από το Σύνταγμα.

Πού οδηγούν οι σκιές

Πού οδηγούν όλες αυτές οι σκιές και τα σενάρια και οι φήμες γύρω από τα πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου; Σε ένα πράγμα: Στην έτι περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες. Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή και να φτάσει την διαδικασία μέχρι τέλους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες αν αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών και η δικαιοσύνη οφείλει αμερόληπτα και ανεξάρτητα να διερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης και κάθε πρόσωπο πολιτικό ή μη που εμπλέκεται. Και επιτέλους οι πολίτες να βγάλουν ένα συμπέρασμα και να μάθουν την αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι όλοι υπόλογοι για την συνέχιση της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες.

Δείτε ακόμη

Μεγαλώνει το σκάνδαλο: Ο Μιωνής έχει και άλλες αποδείξεις (vid)
“Τώρα μιλάω εγώ” – “Τι είσαι; Μέγας Ναπολέων” – “Σκοτώθηκαν” πάλι Άδωνις – Παππάς (vid)
Με… Σαμαρά το “αντίο” Τσίπρα στον Αλέφαντο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις