Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Αλέφαντος: Με… Σαμαρά το “αντίο” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Αλέφαντος: Με… Σαμαρά το “αντίο” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας - Αλέφαντος: Ανέβασε στόρι με τον Αλέφαντο να καλεί τον Σαμαρά να κάνει "ντιμπέι".

Τσίπρας – Αλέφαντος: Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου, ενός δημοφιλούς και αγαπητού προσώπου στον αθλητισμό και όχι μόνο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε το δικό του αντίο στη θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου ανεβάζοντας στόρι στο Instagram. Επέλεξε ένα βίντεο με ατάκες του Νίκου Αλέφαντου για τον… Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο εκλιπών πριν από τις εκλογές του 2015, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, καλούσε τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να δεχθεί την πρόταση Τσίπρα για πολιτικό ντιμπέιτ ενόψει εκλογών. “Ντιμπέι” όπως το έλεγε ο ίδιος ο Αλέφαντος με το δικό του μοναδικό ύφος…

“Γεια σου ρε Αλέφαντε, ήσουν παλληκάρι #RIP” έγραψε στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι ατάκες του πιο πηγαίου Ελληνα τεχνικού βρήκαν τόπο στην πολιτική σκηνή και παραμένουν επίκαιρες αφού εως και σήμερα χρησιμοποιούνται από βουλευτές πολιτευτές και γενικότερα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ο παλαίμαχος προπονητής είχε σχολιάσει με το δικό του τρόπο τον Ιανουάριο του 2015 την άρνηση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για διεξαγωγή debate πριν τις εκλογές, έχοντας αναφωνήσει το πασίγνωστο πια “Κάνε ντιμπέι ρε!”.

Ο Νίκος Παππάς λοιπόν είχε χρησιμοποιήσει την ατάκα του. Ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με ένα βίντεο του Νίκου Αλέφαντου στο Twitter απάντησε στην άρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ για τηλεμαχία.

https://twitter.com/GiannisMpathas/status/1275410865647505410?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr%2Fathlitika%2Farticle%2Foi-atakes-tou-alefantou-politiki%2F

Ανοιχτά το μέρος του Αδωνι Γεωργιάδη στην “κούρσα διαδοχής” στη ΝΔ, πήρε από την τηλεοπτική του εκπομπή ο Νίκος Αλέφαντος.

“Εγώ αν ήμουν ξέρεις ποιον θα έβγαζα; Στα ίσα θα το πω. Στα ίσια ρε, ένας είναι ρε που θα του μιλήσεις και θα προσέξει. Βιβλία πούλαγε στα Εξάρχεια. Ο Αδωνις ο Γεωργιάδης. Αυτός είναι ρε μέσα από τη ζωή. Θα πας μέσα να του χτυπήσεις την πόρτα, να του πεις έλα εδώ ρε. Θα σου μιλήσει, θα σου κάνει. Οι άλλοι… τον υποστηρίζει το ένα τζάκι, τον υποστηρίζει το άλλο τζάκι, ο άλλος θα πάει εδώ. Αυτός είναι, από το πεζοδρόμιο. Ελα μέσα ρε, και αν δεν κάνει σε τρεις, πέντε μήνες να φύγει. Αυτός είναι μαγκίτης”, είπε επί λέξει ο Νίκος Αλέφαντος.

Αλέφαντος VS Πολάκης

Ιστορική έμεινε και η αναφορά του για την Κρητικό πρώην υφυπουργό υγείας Παύλο Πολάκη. Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου “the 2night show” εδωσε μια παραστατική συνέντευξη. Να φύγει γρήγορα και να μην ξανάρθει, σχολίασε Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει αν τον προκαλέσει ο Παύλος Πολάκης, εκείνος σηκώθηκε από την πολυθρόνα, ζήτησε τα γάντια του μποξ και επιδόθηκε σε επίδειξη πυγμαχίας…

“Θα τον πλάκωνα …. Επιτόπου, μην το ψάχνεις τώρα. Φέρε γάντια τώρα να δεις τι είναι ο Αλέφαντος. Έλα, τώρα, Πολάκης; Έλα με Αλέφαντο να δεις τι θα πάθεις”, είπε ενώ έδειχνε πώς θα χτυπούσε τον νυν υφυπουργό Υγείας. Αποκορύφωμα, όμως, ήταν όταν ο Αρναούτογλου τον ρώτησε τι θα έκανε αν δεν τον έφτανε, δεδομένου ότι ο Πολάκης είναι πολύ ψηλός.

“Στα πόδια ορμάς στον ψηλό! Τον βουτάς, κάτω!” Πολάκης ποιος Πολάκης τώρα Ασε με τώρα”.

Αλέφαντος για Λαφαζάνη & Ζωή: κι εγώ έπαιρνα 2,8%

Την εκλογική αποτίμηση με τον δικό του μοναδικό τρόπο έκανε ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζοντας “πακέτο” Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου. “Εδώ κοίτα, ρε. Κοίτα εδώ νιάτα”, είπε κατενθουσιασμένος όταν στην οθόνη προβαλλόταν πλάνα του Αλέξη Τσίπρα. Είπε ακόμη ότι “μας τον έφερε ο Θεός”. Ο ίδιος διερωτήθηκε πως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου Βαρουφάλης κ. α “αντί να κάνουν το σταυρό τους να έχει καλά ο Θεός τον Τσίπρα κι αυτούς υπουργούς, πήγαν να παραβγούν με τον “φοβερό” και “καταπληκτικό” Τσίπρα που έχει προβάρει τον Ανδρέα Παπανδρέου

” Πας εσύ κατευθείαν να αντιπαραβγείς με τον Τσίπρα αυτόν τον τον χαρισματικό τον φοβερό που έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου εκπληκτικός με το χέρι με τις βιντεοκασέτες στο σπίτι πρόβες, η φωνή καταπληκτική η φυσιογνωμία του όλη. Και ξεκινάς εσύ, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης, ο Στρατούλης; Τι ξεκινάτε ρε; Το Σταυρό σας και να λες ο Θεός να μας τον έχει καλά. θα ήσασταν υπουργός και σηκώνεσαι να ξεκινήσεις ” ήταν το σχόλιο του Νίκου Αλέφαντου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΡΤ.

‘Εκανε ακόμη σκληρότερη την κριτική του σε Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και άλλους λέγοντας ότι κι αυτός αν έβαζε υποψηφιότητα θα έπαιρνε 2,8%.

“Επτά βαθμούς μπροστά από τον Μεϊμαράκη πήγε. Εσύ δεν μπήκες στη Βουλή, 2,8%.Εγώ να βάλω σήμερα, αύριο θα με βγάλει ο λαός 2,8% θα το πάρω. Αυτοί είναι 5-10-20 συγγενείς. Την Κωνσταντοπούλου δεν την ήξερε ούτε η μάνα της. Την έμαθε, πάει τώρα. Δεν θα τη βγάζει κανένα κανάλι, θα παρακαλάει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις