Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γραμματόσημα Αγγλία: Τιμούν τους Queen
ΚΟΣΜΟΣ

Γραμματόσημα Αγγλία: Τιμούν τους Queen

Γραμματόσημα Αγγλία: Επετειακή έκδοση το πλαίσιο της 50ης επετείου από την ίδρυση του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen.

Γραμματόσημα Αγγλία: Στο πλαίσιο της 50ης επετείου από την ίδρυση του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen, που έγραψε ιστορία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά γραμματοσήμων της Royal Mail. Πρόκειται για συνολικά 13 γραμματόσημα που θα πωληθούν τον επόμενο μήνα θα απεικονίζουν έργα τέχνης από τα πιο δημοφιλή εξώφυλλα άλμπουμ των Queen, εικόνες από τις  ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος και την πρώτη τους φωτογράφηση σε στούντιο το 1974.

«Τι τιμή! Πραγματικά θα είμαστε πλέον μέρος των νοικοκυριών», σχολίασε ο ντράμερ του συγκροτήματος Ρότζερ Τέιλορ. Ο κιθαρίστας, Μπράιαν Μέι, πρόσθεσε: «Αφότου εμείς οι τέσσερις ξεκινήσαμε την εξερεύνησή μας πριν από 50 χρόνια, οι ζωές μας αφιερώθηκαν στο να κάνουμε πραγματικότητα το κάθε «αδύνατο όνειρό μας. Πολλές φορές είναι παράξενο να ξυπνάς και να αντιλαμβάνεσαι τη θέση την οποία έχουμε τώρα. Καταλήξαμε ένας εθνικός θεσμός!».

Γραμματόσημα Αγγλία: Το τρίτο γκρουπ που τιμούν τα βρετανικά ταχυδρομεία

Οι Queen, που έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους στη σταδιοδρομία τους, είναι το τρίτο μουσικό συγκρότημα που τα βρετανικά ταχυδρομεία τιμούν με την έκδοση σειράς γραμματοσήμων, μετά από τους Beatles το 2007 και τους Pink Floyd το 2016.

Λίγα λόγια για τους Queen

Οι Queen είναι βρετανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1970, με αρχικά μέλη τους Φρέντι Μέρκιουρι (φωνητικά, πλήκτρα), Μπράιαν Μέι (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς, φωνητικά) και Τζον Ντίκον (μπάσο). Τα πρώτα τραγούδια των Queen ήταν εμπνευσμένα κυρίως από την glam rock, το heavy metal και την progressive rock, με τον καιρό όμως το συγκρότημα πρόσθεσε στη μουσική του διάφορα και καινοτόμα στοιχεία, διερευνώντας την vaudeville, την ηλεκτρονική μουσική και την φανκ. Οι Queen έγιναν πολύ γνωστοί για την λυρικότητα και καλλιτεχνική ολοκλήρωση των τραγουδιών τους, για την δυναμικότητα και την εκπληκτική φωνή του Freddie Mercury, καθώς και για την μαζικότητα των εμφανίσεων τους, αν και ακριβώς αυτή η λαϊκότητα των ζωντανών παραστάσεων τους, καθώς και η ομοφυλική τάση του βασικού τραγουδιστή τους και η τολμηρή ενδυμασία του σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε αντιδράσεις και μια κριτική στάση από τους συντηρητικούς κύκλους της μουσικής βιομηχανίας.

Δείτε ακόμη

Νέο σοκ: Νεκρός 42χρονος μετά την σύλληψή του (vid)
Βίντεο: Η “τούμπα” του Μάικ Πενς
Επικίνδυνες τουρκικές βλέψεις: Ετοιμάζεται να “μπει” στη Λιβύη ο Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις