Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θάνατος ντελιβερά Γαλλία: Νέος σάλος, να απολυθούν τέσσερις αστυνομικοί ζητά η οικογένεια
ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος ντελιβερά Γαλλία: Νέος σάλος, να απολυθούν τέσσερις αστυνομικοί ζητά η οικογένεια

Θάνατος ντελιβερά Γαλλία: Την παρέμβαση του Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να προχωρήσει στην απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της σύλληψης του ντελιβερά Σέντρικ Σουβιάτ τον περασμένο Ιανουάριο που οδήγησε στον θάνατό του ζητά η οικογένεια του.

Θάνατος ντελιβερά Γαλλία: Την απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της σύλληψης του ντελιβερά, Σέντρικ Σουβιάτ, τον περασμένο Ιανουάριο που οδήγησε στον θάνατό του ζήτησε η οικογένεια του 42χρονου από τον Εμανουέλ Μακρόν, μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει να υφίσταται τη λαβή που χρησιμοποιήθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Τον άτυχο άνδρα σταμάτησε η αστυνομία κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι στις 3 Ιανουαρίου για έναν φαινομενικά έλεγχο, ωστόσο γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε. Γάλλοι ανακριτές εξετάζουν το βιντεοσκοπημένο υλικό που βρέθηκε ενώ αναφέρουν πως ο 42χρονος είπε επτά φορές δεν μπορώ να αναπνεύσω μέσα σε 22 δευτερόλεπτα. Ο Σουβιάτ πέθανε στο νοσοκομείο από ασφυξία δύο ημέρες μετά την σύλληψη του, με “κάταγμα στο λάρυγγα”, σύμφωνα με στοιχεία της αυτοψίας που έκαναν γνωστό οι εισαγγελείς του Παρισιού.

Σύμφωνα με δύο μάρτυρες, ο οδηγός δέχθηκε την ίδια λαβή που χρησιμοποιήθηκε και στον αδικοχαμένο Τζόρτζ Φλόιντ, μια τεχνική συγκράτησης που έχει κατηγορηθεί για θανάτους στο παρελθόν. “Εκτός από την σύλληψη δεν παρατηρήσαμε βίαια λόγια αναφέρει χαρακτηριστικά ειδικός που ανέλυσε πλάνα από το περιστατικό”, αναφέρουν οι ιδικοί που ανέλυσαν τα πλάνα.  Από κει και πέρα η οικογένεια του άτυχου Σουβιάτ, ανέφερε πως ο 42χρονος είπε επτά φορές στους αστυνομικούς μέσα σε 22 δευτερόλεπτα «δεν μπορώ να ανασάνω», ενώ αυτοί τον είχαν καθηλώσει στο έδαφος. Αυτό που ζητούν τώρα από τον Γαλλο Πρόεδρο είναι τη δικαίωση για τον άδικο χαμό του Σέντρικ Σουβιάτ, ενώ ζητούν επίσης να απαγορευτεί μόνιμα η συγκεκριμένη λαβή.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Η “τούμπα” του Μάικ Πενς
Επικίνδυνες τουρκικές βλέψεις: Ετοιμάζεται να “μπει” στη Λιβύη ο Ερντογάν
Δώδεκα νέα κρούσματα στην Κίνα – Τα επτά στο Πεκίνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις