Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Δεν φαντάζεστε που μας βοηθάει
PLUS

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Δεν φαντάζεστε που μας βοηθάει

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Οι καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου κανέλας το καθιστούν εξαιρετικό συστατικό για αρωματοθεραπεία.

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που συνήθως βλέπεις στον καφέ ή σε διάφορες συνταγές αφού δίνει γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Καλλιεργείται άφθονα στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία. Χρησιμοποιείται συχνά για διάφορους ιατρικούς σκοπούς. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζεις είναι πως η σκόνη και το έλαιο της κανέλας περιέχουν πολλές ιδιότητες και μπορούν να θεραπεύσουν αρκετά δερματικά προβλήματα ή λοιμώξεις. Οι καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου κανέλας το καθιστούν εξαιρετικό συστατικό για αρωματοθεραπεία.

Σε περίπτωση που το ξέχασες, το 2016 το Cinnamon Challenge έκανε χαμό στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Το άτομο που δεχόταν την πρόκληση έπρεπε να καταναλώσει μια κουταλιά κανέλας χωρίς να βήξει ή να την φτύσει. Ας δούμε όμως πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την κανέλα για να δεις σημαντική διαφορά στο δέρμα σου.

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Δρα ενάντια σε σπυράκια, ακμή και μαύρα στίγματα

Η κανέλα περιέχει αντισηπτικές ιδιότητες που την καθιστούν ένα εξαιρετικό συστατικό στη θεραπεία της ακμής. Των σπυριών και των μαύρων στιγμάτων. Οι τοπικές αλοιφές που παρασκευάζονται από αυτό το μπαχαρικό είναι γνωστό ότι ανοίγουν τους πόρους και προκαλούν γρήγορη επούλωση της ακμής και των κηλίδων. Φτιάξε ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας και 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Εφαρμόστε το στα σπυράκια. Αφήσέ το για 20 λεπτά και ξέπλυνε με ζεστό νερό. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείς αυτή τη θεραπεία περισσότερο από μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς είναι αρκετά ισχυρή και μπορεί να αφήσει το δέρμα σου ερεθισμένο.

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Δίνει όγκο στα χείλη

Είναι ήπια πικάντικη γι΄αυτό πολλές γυναίκες τη χρησιμοποιούν για να γεμίσουν τα χείλη τους. Η εφαρμογή ενός μείγματος ελαιολάδου και κανέλας δεν θα σου δώσει μόνο μαλακότερα χείλη αλλά θα τα κάνει να φαίνονται πολύ πιο γεμάτα από την πραγματικότητα. Δοκιμάστε αυτό το μικρό hackπριν βάλεις το κραγιόν σου και θα μας θυμηθείς.

Οφέλη κανέλας στο δέρμα: Είναι η τέλεια λύση για τις σκασμένες σου φτέρνες

Το δέρμα στα πόδια σου φέρει το μεγαλύτερο βάρος και σχεδόν ποτέ δεν του αφιερώνεις χρόνο για την ανάλογη περιποίηση με αποτέλεσμα ξηρά και τραχιά πόδια. Ένα από τα πολλά οφέλη της κανέλας είναι ότι η σκόνη της λειτουργεί ως εξαιρετικό scrub για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ανακάτεψε λίγη κανέλα με θαλασσινό αλάτι, μέλι και ελαιόλαδο κα κάνε καλό μασάζ στα πόδια με αυτό το μείγμα. Αφήσέ το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Δείτε ακόμη

«Τύφλα» μαϊμού σκορπά τον τρόμο στην Ινδία
Η νέα τάση στη μόδα για το καλοκαίρι, είναι τα εξώπλατα
Πανεύκολη συνταγή σφακιανής πίτας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις