Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός – Πύργος του Άιφελ: 25 Ιουνίου θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Πύργος του Άιφελ: 25 Ιουνίου θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες

Κορονοϊός - Πύργος του Άιφελ: Ανοίγει σύντομα ο Πύργος του Άιφελ, αλλά με πρόσβαση μόνο από τις σκάλες

Κορονοϊός – Πύργος του Άιφελ: Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ανακοίνωσε το κλείσιμό του με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να ξανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η κατάσταση το επέτρεπε . Μετά από τρεις μήνες όπου παρέμεινε κλειστός, το μεγαλύτερο διάστημα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πύργος του Άιφελ προετοιμάζεται να δεχθεί και πάλι επισκέπτες μετά το lockdown, όμως με νέους κανόνες που εξυπηρετούν μόνο όσους είναι γυμνασμένοι.

Οι εργαζόμενοι στο τουριστικό αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας, που υψώνεται στα 324 μέτρα, προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία του στις 25 Ιουνίου. Οι διαχειριστές του αξιοθέατου εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να επαναφέρουν στο κανονικό τη λειτουργία του αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, όμως προς το παρόν θα ισχύουν μια σειρά από μέτρα ασφαλείας.

Κλείνει μέχρι νεοτέρας ο πύργος του Άιφελ

Κορονοϊός – Πύργος του Άιφελ: Ποια τα μέτρα ασφαλείας και οι νέοι κανόνες 

Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να πηγαίνουν πάνω από τον δεύτερο όροφο και μέχρι τις αρχές Ιουλίου η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από τις σκάλες. Οι ανελκυστήρες, με τον περιορισμένο χώρο τους, είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού.  Επίσης στο κλιμακοστάσιο θα ισχύει ένα σύστημα μονής ροής, ενώ όλοι οι επισκέπτες άνω των 11 ετών θα πρέπει να φορούν μάσκα. “Για να προσελκύσουμε επισκέπτες το πιο σημαντικό είναι να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και για τον λόγο αυτό προωθούμε την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας”, δήλωσε ο Πατρίκ Μπρανκό Ρουιβό διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του Πύργου του Άιφελ.

Κλείνει προσωρινά ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι λόγω του κορωνοϊού ...

Δείτε ακόμη

Γερμανοί ερευνητές έχουν «αποδείξεις» ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή
Ειδικό τούνελ απολύμανσης για τους επισκέπτες του Πούτιν στην κατοικία του
Μαντλίν: Οι γονείς διαψεύδουν τον Γερμανό εισαγγελέα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις