Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαντλίν νεκρή – νέα στοιχεία: Οι γονείς διαψεύδουν τον Γερμανό εισαγγελέα
ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν νεκρή – νέα στοιχεία: Οι γονείς διαψεύδουν τον Γερμανό εισαγγελέα

Μαντλίν νεκρή - νέα στοιχεία: «Δεν πήραμε καμιά επιστολή που να λέει ότι ήταν νεκρή η κόρη μας»

Μαντλίν νεκρή – νέα στοιχεία: Οι γονείς της μικρής Μαντλίν διαψεύδουν ότι τους έχει σταλεί επιστολή από Γερμανό εισαγγελέα ότι «το παιδί τους είναι νεκρό». Ξένα δημοσιεύματα Τύπου κάνουν αναφορές πως εισαγγελείς με επικεφαλής τον Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, συνέταξαν επιστολή  στην οικογένεια της μικρής Μαντλίν, ενημερώνοντας τη ποιος είναι ο δολοφόνος του παιδιού τους. Στο γράμμα αυτό, όπως αναφέρεται και στην βρετανική Daily Mail,   η γερμανική αστυνομία έχει αδιάσειστα στοιχεία στη διάθεσή της που «αποδεικνύουν» ότι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ σκότωσε την κόρη τους.

Παρόλα αυτά, η οικογένεια Μακάν διαψεύδει πως έλαβε τέτοια επιστολή, αναφέροντας στην ανακοίνωση τους πως «ειδήσεις που αναφέρουν ότι λάβαμε επιστολή από τις γερμανικές Αρχές, η οποία έλεγε ότι υπάρχουν αποδείξεις ή στοιχεία ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, είναι ψευδείς». Οι Μακαν το μόνο που ελπίζουν τώρα είναι πως με τη βοήθεια του δικηγόρου που εκπροσωπεί την οικογένεια του άτυχου παιδιού, θα πιέσουν τους Γερμανούς ερευνητές να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχουν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail. «Θέλω να ξέρω τι στοιχεία έχουν και θα πάρω απαντήσεις αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Φίλος της οικογένειας ανέφερε συγκεκριμένα: «Από την αρχή είπαν ότι εξετάζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Δεν θα έπρεπε να τα λένε αυτά εάν δεν είναι σίγουροι».

Μαντλίν νεκρή – νέα στοιχεία: Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δίνει στη δημοσιότητα το προφίλ του αναφερόμενου ως ύποπτου δολοφόνου. Πρόκειται για τον 43χρονο, παιδόφιλο και έμπορο ναρκωτικών, Κρίστιαν Μπρούκνερ. Ο ίδιος είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της μικρής Μαντλίν, καθώς είχε δει την φωτογραφία της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης. Ο Μπρούκνερ, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. 

Ο ύποπτος απαγωγέας και δολοφόνος γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως ενοχλήσει την αστυνομία πολλές φορές για ληστείες σε ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράια Ντα Λουζ. Οι γερμανικές αρχές έχουν σχηματίσει την ιστορία για την εμπλοκή του Μπρούκνερ. Αρχικά, την απήγαγε και την είχε πάει στο τροχόσπιτο, στο οποίο έμενε και ακολούθως τη δολοφόνησε. Ωστόσο πληροφορίες λένε πως στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

madlin_main1

Γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές – Πού αναζητούν τη σορό της

«Συμπαθώ τους γονείς, αλλά αν τους αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η έρευνα», είπε ο Γερμανός επιθεωρητής Κρίστιαν Βόλτερς, που ηγείται της έρευνας στη Γερμανία για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν. Τόνισε επίσης, ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν μπορεί να μοιραστεί τα στοιχεία με τις πορτογαλικές αρχές ή με τη Σκότλαντ Γιαρντ. Σημαντικές οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας που ψάχνουν τη σορό της μικρής στρέφονται στα πηγάδια του εξοχικού στην Πράια ντε λα Λουζ όπου διέμενε ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 στην Πορτογαλία.

Ετοιμάζεται λοιπόν να ερευνήσει τα εγκαταλελειμμένα πηγάδια προκειμένου να βρει το πτώμα του παιδιού, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Sol». Για αρχή θα σκάψουν τη γη γύρω από τα δύο σπίτια όπου κατοικούσε ο Γερμανός παιδεραστής στην Πράια ντα Λουζ. Αργότερα, τα άλλα κτίσματα που βρίσκονται σε λόφο κοντά στο θέρετρο, έντεκα λεπτά από το σημείο όπου διέμενε η Μαντλίν και η οικογένειά της. Ωστόσο, Πορτογαλική πηγή υποστήριξε στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun πως υπάρχει επαφή και σχέδιο με τις Γερμανικές αρχές: «Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έχει επαφές με τις γερμανικές αρχές σχετικά με την υπόθεση και αναμφίβολα προετοιμάζονται να κάνουν νέες έρευνες με την ελπίδα να μπει ένα τέλος στην υπόθεση της ΜακΚάν».

Υπόθεση Μαντλίν: Δεν λάβαμε καμία επιστολή από τον γερμανό εισαγγελέα λένε οι γονείς της | tanea.gr

Δείτε ακόμη

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Κίνας
Η γυναίκα του Ουκρανού προέδρου Ζαλένσκι, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό.
Η πρώτη ισλαμική προσευχή στο ναό της Αγίας Σοφίας, 15 Ιουλίου

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις