Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Πληροφορίες για 5.000 νεκρούς
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Πληροφορίες για 5.000 νεκρούς

Κορονοϊός - Βόρεια Κορέα: Εκθεση κάνει λόγο για 5.000 νεκρούς από τον ιό στην Βόρεια Κορέα και εκατοντάδες σε καραντίνα.

Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Στους 5.000 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με μυστική έκθεση που διέρρευσε στην ιστοσελίδα Daily NK, φανερώνει πως χιλιάδες κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα και 5.000 από αυτούς «πιθανότατα έχουν καταλήξει». Η ιστοσελίδα, που εδρεύει στην Σεούλ και καταγράφει ειδήσεις που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, αναφέρει πως εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες σε καραντίνα.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, όπου σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, έχει θέσει σε καραντίνα όλες τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις, καθώς 865 άτομα που εργάζονται σε αυτές, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα ακόμα ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Από τον Ιανουάριο έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότερες από 15.000 περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, βήχα και πυρετό.

Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Στοιχεία της έκθεσης

Η έκθεση δίνει λεπτομερή στοιχεία για τους αριθμούς κρουσμάτων στις επαρχίες της χώρας, ενώ τονίζει ότι τα 865 άτομα που αναφέρονται στην έκθεση, βρίσκονται σε καραντίνα κτίρια όπως ξενοδοχεία, ή θέρετρα. Σύμφωνα με πηγή της Daily NK, οι εγκαταστάσεις καραντίνας δεν παρέχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων. Η έκθεση αναφέρει πως η χώρα έχει θέσει σε καραντίνα 15.000 κατοίκους περίπου και πως το 35% αυτών πιθανότατα έχει καταλήξει. Ωστόσο στην προαναφερόμενη έκθεση δεν μετριούνται οι άνθρωποι που έχουν ύποπτα ελαφριά συμπτώμπτώμτα του κορονοϊού, οι οποίοι έχουν θέσει τους ευατύς τους σε προσωπική καραντίνα. Σύμφωνα με πηγή της Daily NK, πιστεύεται ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα και οι υπόθεση της καταμέτρησης και αναφοράς έχει αποτύχει.

Δείτε ακόμη

Κολύμπι σε εκατομμύρια δολάρια για τον Κιμ Γιονγκ Ουνγκ από λαθρεμπόριο άμμου
Η απίστευτη ανάρτηση Τραμπ για τα όπλα – Με αφορμή τα κονδύλια για την Αστυνομία
Βανδάλισαν αγάλματα του Κολόμβου στην Αμερική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις