Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ εκλογές 2020: Η απίστευτη ανάρτηση για τους Δημοκρατικούς
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ εκλογές 2020: Η απίστευτη ανάρτηση για τους Δημοκρατικούς

Τραμπ εκλογές 2020: Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ωθεί τις ΗΠΑ σε κρίση ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Τραμπ εκλογές 2020: Ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα νέο του τιτίβισμα επιτίθεται στους Δημοκρατικούς με μία απίστευτη δικαιολογία. Ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή τις αποφάσεις δημάρχων να γίνουν περικοπές στα κονδύλια που δίνονται στην αστυνομία, ανέβασε ένα ποστάρισμα στο twitter στο οποίο μιλά για την οπλοκατοχή, σχεδόν την επικροτεί. Ο Τραμπ, έγραψε χαρακτηριστικά την φράση: «οι ριζοσπαστικοί αριστεροί Δημοκρατικοί πρώτα πήγαν να σας πάρουν τα όπλα και μετά προσπαθούν να σας πάρουν την αστυνομία», σε μία περίοδο όπου οι ΗΠΑ ταλανίζονται από τις διαδηλώσεις, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο Τραμπ που έχει ενοχληθεί ακόμη και από τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν κάτω από τον Τζο Μπάιντεν, ανέβασε ένα ποστ για τους Αμερικανούς που ανοιχτά δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την οπλοκατοχή, ενώ συνεχίζει να στηρίζει την αστυνομία και να μην σχολιάζει τα περιστατικά θανάτων πολιτών από υπερβολική χρήση βίας.

Νωρίτερα ο Τραμπ μπήκε ξανά στο στόχαστρο, όταν υιοθέτησε ένα ρεπορτάζ του «One America News Network», σύμφωνα με το οποίο ο 75χρονος διαδηλωτής στο Μπάφαλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τον θάνατο του 46χρονου Αφροεαμερικανού απωθήθηκε βίαια από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και τραυματισθεί σοβαρά, ίσως είναι μέλος του κινήματος «antifa».

Ο Τραμπ μάλιστα εκτίμησε ότι ο 75χρονος έπεσε στο έδαφος πιο έντονα από όσο σπρώχθηκε και διερωτήθηκε αν όλο ατό ήταν στημένο. Το tweet του Τραμπ προκαλεί ήδη αντιδράσεις με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο να δηλώνει «αηδία» για το σχόλιο του Προέδρου, καλώντας τον να απολογηθεί: «Έκανε ένα tweet που με εκπλήσσει ακόμα και μετά από όλα αυτά τα tweets που έχει κάνει», είπε μεταξύ άλλων ο Κουόμο.

Village People εναντίον Τραμπ

Το αμερικανικό συγκρότημα Village People διεμήνυσε στον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, καθώς οι επιτυχίες «Y.M.C.A.» και «Macho Man» ακούγονταν σε σειρά πρόσφατων εκδηλώσεων. Σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο αρχηγός του συγκροτήματος, Βίκτορ Γουίλις, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να προβεί σε δράση, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν να απειλεί να πυροβολήσει διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter στη Μινεάπολη.

«Εάν ο Τραμπ διατάξει τον αμερικανικό στρατό να πυροβολήσει τους δικούς του πολίτες (στο έδαφος των ΗΠΑ), οι Αμερικανοί θα ξεσηκωθούν σε τέτοιο αριθμό έξω από τον Λευκό Οίκο που θα μπορούσε να αναγκαστεί να βγει από το γραφείο του πριν από τις εκλογές. Μην το κάνετε κύριε Πρόεδρε!» έγραψε ο Γουίλις στον λογαριασμό του στο Facebook. «Και σας ζητώ να μην χρησιμοποιείτε πλέον τη μουσική μας στις συγκεντρώσεις σας, ειδικά τα “Y.M.C.A.” και “Macho Man”. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ πλέον να παραβλέπω τα σφάλματα» ανέφερε.

Και τα δύο τραγούδια ακούγονται συχνά πριν από τις ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ εδώ και αρκετά χρόνια και πιο πρόσφατα όταν παρακολούθησε την εκτόξευση του πυραύλου SpaceX μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Δείτε ακόμη

Βίντεο-σοκ: Άνδρας τρώει τις σάρκες του κατά τη διάρκεια της βάναυσης σύλληψής του

‘Όταν δεν συμμορφώνεσαι” – Αναπαράσταση σοκ της δολοφονίας Φλόιντ μπροστά σε διαδηλωτές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις