Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ-Παναθηναϊκός: Χαλαρός για το μέλλον ο Δώνης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ-Παναθηναϊκός: Χαλαρός για το μέλλον ο Δώνης

Σούπερ Λιγκ-Παναθηναϊκός: Κανένα άγχος δεν έχει για το μέλλον του ο Γιώργος Δώνης, όπως ο ίδιος υποστήριξε στο Novasports.

Σούπερ Λιγκ-Παναθηναϊκός: Κανένα άγχος δεν έχει για το μέλλον του ο Γιώργος Δώνης, όπως ο ίδιος υποστήριξε στο Novasports. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε σίγουρος για την εικόνα των παικτών του στα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ, αλλά και τη δική του επόμενη ημέρα. Υποστήριξε ότι τον αγχώνει η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο σημείωσε ως θα δει με ψυχραιμία την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Για το ματς με την ΑΕΚ δήλωσε ικανοποιημένος, ενώ στάθηκε και στο δέσιμο που υπάρχει με τους ποδοσφαιριστές του.

«Θεωρώ πως είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες όταν είσαι πάνω από τρεις και χωρίς φιλικό παιχνίδι. Φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια, παρότι οι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ καλή διάθεση, αλλά νομίζω η έλλειψη ρυθμού επηρέασε όλες τις ομάδες. Εμείς από την ημέρα που γυρίσαμε, έχουμε σε υψηλό επίπεδο και τη διάθεσή μας και τη συγκέντρωσή μας. Περίμενα ότι θα είμαστε καλοί και πειθαρχημένοι. Για εμένα, η εικόνα ήταν αναμενόμενη», τόνισε για το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ ο Γιώργος Δώνης.

«Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε»

Για το γεγονός πως έμεινε ανεπηρέαστη η ομάδα του, παρά την επικείμενη αποχώρησή του, ο Δώνης στάθηκε στην προσπάθεια διαχείρισης που έγινε. «Νομίζω πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αγαπάς το ποδόσφαιρο. Και νομίζω πως γι’ αυτό προσπαθούμε όλοι ανεξαρτήτως ποια ομάδα αντιπροσωπεύουμε. Γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο που αφορά και τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους στόχους της ομάδας. Δεν είναι αυτό που λέμε ‘άκρως επαγγελματίες’, αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πως όταν είσαι σε μία ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει παρά τις δύσκολες στιγμές λόγω κάποιων αποφάσεων», τόνισε ο τεχνικός του τριφυλλιού και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε, ειδικά το προπονητικό επιτελείο, να το διαχειριστεί σωστά ώστε η εμπιστοσύνη να παραμείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Γιατί είναι σημαντικό η νέα σεζόν να αποτελεί μία συνέχεια της φετινής. Πάντα θα πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Δεν υπάρχει βαθμολογικό και ευρωπαϊκό κίνητρο, ωστόσο δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές από τη νίκη και αυτό το έχουμε κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια».

Για το μέλλον του σημείωσε: «Δεν νομίζω πως οι Έλληνες προπονητές έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, να τον προσελκύσουν ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι πάρα δύσκολο. Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έγιναν και όλα αυτά με τον κορονοϊό, να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Στις αραβικές χώρες με φοβίζουν πολλά πράγματα αυτή την στιγμή. Δεν με αγχώνει το μέλλον μου, το αντιμετωπίζω με μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία».

«Δύσκολο με ΠΑΟΚ»

Καταλήγοντας ο προπονητής των πρασίνων αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι για το οποίο είπε: «Πάντα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Όχι ως προς τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες αλλά η διαφορετικότητα βρίσκεται στην κατάσταση, στην ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλύτερες ομάδες σταθερά. Πολύ δυνατή ομάδα που είναι λογικό να έχει μια κάμψη. Έχει πολύ καλούς παίκτες, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Απέναντί μας είναι πάντα το φαβορί, θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, ο αντίπαλος έχει υψηλότερο κίνητρο που θέλει την έξοδο στο Champions League».

Παραμένει εκτός ο Πούγγουρας

Με τα γνωστά προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Πούγγουρας ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεσή του, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Κουρμπέλη που γυμνάστηκε κανονικά. Εκτός παρέμειναν επίσης οι Περέα, Μπεκ, Αλεξανδρόπουλος, που έκαναν ατομικό. Οι πράσινοι είδαν αρχικά βίντεο και στη συνέχεια προπονήθηκαν, αρχίζοντας με προθέρμανση και παιχνίδι κυκλοφορίας μπάλας. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου. Πριν την έναρξή της άπαντες υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Δείτε ακόμη

Προχωράνε για μεταγραφές στον Άρη
«Μένει στον Ολυμπιακό ο Γκασπάρ»
Πρόβλημα με Αθανασιάδη για ΑΕΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις