Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Κοσμογονία: Κάλεσμα σε γυναίκες!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Κοσμογονία: Κάλεσμα σε γυναίκες!

F1 - Κοσμογονία: Από την F4 και σε μικρές ηλικίες βάζουν στο σπορ τη γυναίκα ξανά μετά από μισό αιώνα η FIA και η διοίκηση της Ferrari!

F1 – Κοσμογονία: Γυναίκες σε μονοθέσια θα μπορούσε να έχει τίτλο το επόμενο level στο μαγικό κόσμο της F1! Δεν είναι υπερβολή, ούτε ιδιαίτερα μακρινό σχέδιο. Η FIA σε συνεργασία με τη Ferrari θα ενισχύσουν την καμπάνια “Girls on Track – Rising Stars” με στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων θηλυκών πιλότων, για την προώθησή τους έως τα γκραν πρι της Formula 1! Υπό τον τίτλο αυτόν, «Girls on Track – Rising Stars», εννοείται η νέα πρωτοβουλία της επιτροπής γυναικών της FIA και της Ferrari. Με ξεκάθαρο στόχο για την …σύσφιξη σχέσεων του “τσίρκου” με το γυναικείο κοινό! Τόσο για την αναδειξη γυναικών στα κόκπιτ, όσο και για την προσέλκυση νέου φίλαθλου κοινού στο σπορ .

Η αρχή θα γίνει στη Formula 4 και το ηλικιακό κοινό θα είναι από 12 ως 16 ετών κορίτσια. Θα επιλεγούν από ειδικούς σκάουτ και θα στηριχτούν για τουλάχιστον μία τετραετία. Στόχος του προγράμματος είναι να ενταχθούν δύο κοπέλες οδηγοί. Και ασφαλώς να βγάλουν μία ολόκληρη σεζόν στην Ακαδημία της Ferrari  (Formula 4). Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της σκουντερία, δήλωσε πως: “Χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία με τη FIA σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι έχει μεγάλη αξία, να υποστηρίζεις  νέους ανθρώπους. Να στέκεσαι πλέι τους κατά την εξέλιξή τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

F1 – Κοσμογονία: “Δύσκολα σε τοπ επίπεδο οι γυναίκες”!

“Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό εμπόδιο για τη συμμετοχή γυναικών στη F1, αν και κατανοούμε ότι είναι δυσκολότερο για γυναίκες να εξελιχθούν σε τοπ επιπεδο”, ανέφερε ο Μπινότο σε δήλωσή του που κάποιοι-ες θα έλεγαν ότι κινείται πάνω στο όριο του σεξισμου και συμπλήρωσε: “Ισως δούμε κάποια ημέρα για πρώτη φορά μετά το 1976 και πάλι μία γυναίκα σε αγώνα της F1”. Υπενθυμίζεται πως πρώτη γυναικεία συμμετοχή σε αγώνα της F1 ήταν το 1958 η Ιταλίδα Μαρία Τερέζα ντε Φίλιπις (Maserati 250) ενώ πρώτη και μοναδική γυναίκα που έχει πάρει και βαθμό παραμένει η Λέλα Λομπάρντι από η δεκαετία του 70!

Χωρίς γυναίκες πιλότους από την εποχή της θρυλικής Λέλα Λομπάρντι η F1

Δείτε ακόμη:

Ινσούα: “Θα ήθελα να συνεχίσω στον ΠΑΟ, αλλά…”
Μαδριλένικη φιλοξενία, προσφορά γηπέδου από την Ατλέτικο στη Ρεάλ!
Ρωσία καλεί Μαουρίτσιο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις