Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουνούπι τσίμπημα: Το μυστικό για να κρατάς μακριά τα κουνούπια
PLUS

Κουνούπι τσίμπημα: Το μυστικό για να κρατάς μακριά τα κουνούπια

Κουνούπι τσίμπημα: Παρά τα ειδικά σπρέι, τα κεριά και τα φιδάκια, κάθε χρόνο τα ενοχλητικά αυτά «βαμπίρ» μοιάζουν να είναι όλο και πιο ανθεκτικά.

Κουνούπι τσίμπημα:  Μαζί με το καλοκαίρι, ξεκίνησε και η επιδρομή των κουνουπιών. Παρά τα ειδικά σπρέι, τα κεριά και τα φιδάκια, κάθε χρόνο τα ενοχλητικά αυτά «βαμπίρ» μοιάζουν να είναι όλο και πιο ανθεκτικά. Αν όλα μοιάζουν να αποτυγχάνουν, δοκίμασε να βάλεις αυτές τις τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και ξέγνοιασε! Σύμφωνα με τη Dr. Janet Starr Hull, το μυστικό βρίσκεται στη βιταμίνη Β1, η οποία παράγει μία μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια (τα οποία είναι και τα μόνο που μας τσιμπάνε) απεχθάνονται. Η γιατρός λοιπόν συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 τη μέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για να είσαι λιγότερο… ελκυστικός στα εκνευριστικά έντομα.

Εναλλακτικά, μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που είναι πλούσιες στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ηλιόσποροι, η σπιρουλίνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί κλπ.

Κουνούπι τσίμπημα: Εξαφανίστε τη Φαγούρα και την Κοκκινίλα στο Λεπτό

Ένα από τα πιο κοινά τσιμπήματα του καλοκαιριού βρίσκει τον μάστορά του και μάλιστα στην κουζίνα σας! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε τα σπυράκια από τσίμπημα κουνουπιού.  Πάρτε ένα λεμόνι από το ψυγείο και κόψτε το στη μέση. Βάλτε το κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσετε με αυτόν τον τρόπο τη φαγούρα. Μιας και το λεμόνι είναι όξινο μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσοχή: Αν έχετε ξύσει προηγουμένως το σημείο, μην βάλετε λεμόνι. Θα το κάνετε ακόμα χειρότερο. Προτιμήστε μια από τις υπόλοιπες λύσεις.

Μαγειρική σόδα

Πάρτε ένα ποτήρι νερό και διαλύστε σε αυτό 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Βουτήξτε μέσα στο νερό μια καθαρή πετσέτα και βάλτε τη στο τσίμπημα. Κρατήστε την εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλύντε το σημείο με ζεστό νερό. Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι μια ήπια αλκαλική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ισορροπίας του pH του δέρματός σας. Δείτε εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Ασπιρίνη Λιώστε μια ασπιρίνη μέσα σε λίγο νερό. Θέλετε να γίνει σαν πάστα. Απλώστε την πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσει αμέσως να σας φαγουρίζει.

Φλούδα μπανάνας Τρίψτε με το εσωτερικό της φλούδας το τσίμπημα. Θα το εξαφανίσετε στο λεπτό.

Ζεστό κουτάλι

Ο πιο ασυνήθιστος τρόπος για να εξαφανίσετε τη φαγούρα και την κοκκινίλα από το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι να πάρετε ένα κουτάλι και να το αφήσετε κάτω από καυτό νερό για ένα λεπτό. Έπειτα πιέστε το ζεστό κουτάλι πάνω στο σημείο του τσιμπήματος και κρατήστε το εκεί για λίγο. Θα δείτε τον κνησμό και το φούσκωμα να μειώνονται αμέσως

Δείτε ακόμη

Αντιμετωπίστε το κάψιμο από τον ήλιο με πέντε απλά βήματα
Με αυτό το κόλπο εξουδετερώνεις την κακοσμία του στόματος
Tο τρικ για να εφαρμόζουμε αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις