Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κακοσμία του στόματος: Με αυτό το κόλπο την εξουδετερώνεις
PLUS

Κακοσμία του στόματος: Με αυτό το κόλπο την εξουδετερώνεις

Κακοσμία του στόματος: Πολλές φορές τρώμε τόσα πολλά πράγματα που το στόμα μας έχει περίεργη και πολύ έντονη οσμή. Και τότε οι γύρω μας παθαίνουν αμόκ.

Κακοσμία του στόματος: Πολλές φορές τρώμε τόσα πολλά πράγματα που το στόμα μας έχει περίεργη και πολύ έντονη οσμή. Και τότε οι γύρω μας παθαίνουν αυτό που θα δεις στο παρακάτω βίντεο. Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι αν δεν έχεις την ευχέρεια να πλύνεις τα δόντια σου. Και θα τα πετύχεις ακολουθώντας τη συμβουλή του παρακάτω άλμπουμ: Αν δεν υπάρχει λοιπόν ούτε η δυνατότητα…οδοντόβουρτσας ή…τσίχλας, αυτό που μπορείς να κάνεις…είναι να φας ένα κομμάτι κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα.

Ο λόγος; Οι δύο αυτές τροφές μπορούν να αποτρέψουν την κακή αναπνοή. καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην εξουδετέρωση της οξύτητας.

Κακοσμία του στόματος: Πέντε μύθοι για την κακοσμία του στόματος

Κανείς δεν θέλει να έχει δυσάρεστη αναπνοή. Μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και δυσκολεύει τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Ωστόσο, η δυσάρεστη αναπνοή είναι ένα κοινό και εύκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με την κακοσμία του στόματος, οπότε ας ξεκινήσουμε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Η κακοσμία του στόματος προέρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε

Και ναι, και όχι. Η δυσοσμία που οφείλεται σε τροφές που πειρέχουν σκόρδο ή κρεμμύδι είναι προσωρινή. Απο την άλλη, η χρόνια κακοσμία του στόματος συνδέεται με υψηλά επίπεδα πτητικών θειούχων ενώσεων που προκαλούνται από αναερόβια βακτήρια που συσσωρεύονται στο πίσω μέρος της γλώσσας, ως αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχω δύσοσμη αναπνοή

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε δυσάρεστη αναπνοή εκπνέοντας στη χούφτα του χεριού σας. Η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από το πίσω μέρος του στόματος και γίνεται αντιληπτή μόνο όταν μιλάτε. Ζητήστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας σας να σας πει αν η αναπνοή σας μυρίζει ή όχι.

Η κακοσμία του στόματος προέρχεται από το στομάχι

Η δυσάρεστη αναπνοή συχνά μπορεί να είναι σύμπτωμα γαστρεντερικών προβλημάτων αλλά όχι πάντα. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι το 85% των προβλημάτων κακοσμίας του στόματος προέρχονται από το πίσω μέρος του στόματος, εκεί όπου τα βακτήρια που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της γλώσσας παράγουν θείο. Συνεπώς, για δροσερότερη αναπνοή, ο καθαρισμός της γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Βουρτσίζω τα δόντια μου. Είναι αδύνατον να έχω δυσάρεστη αναπνοή

Το βούρτσισμα από μόνο του δεν αρκεί για να απαλλαγούμε από όλα τα βακτήρια. Ο σχολαστικός καθαρισμός της γλώσσας είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και βακτηρίων που κρύβονται στην επιφάνεια της γλώσσας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και στωματικό διάλυμα ως συνήθως.

Κάνω χρήση στοματικού διαλύματος για τον έλεγχο της κακοσμίας του στόματος

Η βιαστική πλύση με στοματικό διάλυμα επιλύει το πρόβλημα μόνο προσωρινά. Το τακτικό βούρτσισμα, καθαρισμός της γλώσσας, η χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος συμβάλλουν στη ρύθμιση των βακτηρίων του στόματος. Αν υποφέρετε από χρόνια δυσοσμία του στόματος, απευθυνθείτε στον γιατρό σας διότι μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος υγείας. Αλλά μην ανησυχείτε, είτε χρόνια είτε προσωρινή, η δυσάρεστη αναπνοή ελέγχεται εύκολα με λίγη προσοχή.

Δείτε ακόμη
Το χτενάκι της γιαγιάς, η νέα μόδα για τα μαλλιά το καλοκαίρι

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι (συστάσεις του ΕΦΕΤ)
Κάν’ το όπως οι σεφ: 8 νόστιμα tips για καλύτερα γεύματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις