Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ: Εκδικάστηκε η έφεση για τα γεγονότα με τον Άρη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ: Εκδικάστηκε η έφεση για τα γεγονότα με τον Άρη

Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ: Εκδικάστηκε το μεσημέρι η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη για τα γεγονότα στο ματς με τον Άρη.

Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ: Εκδικάστηκε το μεσημέρι η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη για τα γεγονότα στο ματς με τον Άρη. Η Ένωση και ο διοικητικός ηγέτης της έχουν τιμωρηθεί πρωτοδίκως για τα συμβάντα στο ματς Κυπέλλου με τους κίτρινους. Συγκεκριμένα, στους κιτρινόμαυρους έχει επιβληθεί πρόστιμο 68.000 ευρώ και ποινή κεκλεισμένων των θυρών δύο αγωνιστικών. Απ’ την άλλη ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για οκτώ μήνες. Από την ΑΕΚ αισιοδοξούν ακόμη και για εξάλειψη των ποινών ή έστω στη μείωσή τους. Την υπερασπιστική γραμμή της Ένωσης ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Αλεξίου, ενώ την πλευρά Μελισσανίδη η δικηγόρος Έλλη Ρίζου.

Από την ΑΕΚ κατέθεσαν βίντεο στα οποία αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπήκε ποτέ στα αποδυτήρια, αλλά ήταν απλώς στον διάδρομο. Επίσης, σημειώνεται πως δεν στοιχειοθετείται επίθεση στον διαιτητή, αφού δεν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο από την ΕΛ.ΑΣ., δυνάμεις της οποίας ήταν στο σημείο. Αλλά ούτε και από τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ που επίσης ήταν εκεί. Παράλληλα, σημειώνουν πως ο Πορτογάλος διαιτητής ήταν εξ αρχής προκλητικός και πολύ απότομος στη συμπεριφορά του. Για το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, από την ΑΕΚ υποστήριξαν πως έμεινε πολύ ώρα κάτω και πως όταν σηκώθηκε είπε πως είναι καλά.

«Δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες»

Στην έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους: «Το βίντεο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας. Η είσοδος του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια δεν στοιχειοθετείται. Δεν λέει ότι μπήκε μέσα στα αποδυτήρια, ήταν στον κεντρικό διάδρομο. Όσο για τη βάναυση συμπεριφορά προς τον διαιτητή, η απόφαση λέει για αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Τι έγινε; Τυφλώθηκαν και δεν έχει γραφτεί τίποτα στις εκθέσεις; Μπροστά στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα, ο κ. Τσολακίδης και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και δεν έγραψαν τίποτα. Εάν κάποιος είχε υποστεί αυτή την ενέργεια που περιγράφει ο διαιτητής, αν κάποιος τον είχε ακουμπήσει σε αυτό το ευαίσθητο σημείο και τον είχε σφίξει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα είχε μείνει σκυμμένος και δεν θα μπορούσε να περπατήσει από τον πόνο. Θα ζητούσε έναν γιατρό. Είδατε εσείς τίποτα τέτοιο;

Το βίντεο είναι απαλλακτικό. Επιχειρείται να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες με πιθανολόγηση. Αυτό που περιγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν συνέβη ποτέ, δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην πλήρη απαλλαγή του. Ο Πορτογάλος διαιτητής ήταν προκατειλημμένος. Ήταν προκλητικός, δεν ήθελε να του δώσουμε πετσέτες που δίνουμε σε όλους τους διαιτητές. Ήταν πολύ απότομος, στη συμπεριφορά του δεν ήταν καθόλου φιλικός».

«Σηκώθηκε και έλεγε ότι όλα είναι καλά»

Αναφορικά με το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, από την ΑΕΚ ανέφεραν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: «Για το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, στον αγωνιστικό χώρο, ο παρατηρητής κάνει λόγο για είσοδο τριών φιλάθλων για να πανηγυρίσουν το γκολ. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας «Δικέφαλος») στην προσπάθεια του να αποχωρήσει από το σημείο, τον απώθησε. Δεν πήγε να τον σπρώξει, ούτε βιαιοπράγησε. Έμεινε πολύ ώρα κάτω. Σηκώθηκε και έλεγε ότι όλα είναι καλά. Μετά από 50 λεπτά ζήτησε από τον γιατρό του αγώνα, για προληπτικούς λόγους, να του τοποθετηθεί κολάρο για μια άλλη πάθηση που έχει. Ο Χαριστέας μάλιστα, φαινόταν ότι είχε εκνευριστεί που ο γυμναστής του σηκώθηκε και δεν κάθισε και άλλη ώρα κάτω».

Δείτε ακόμη

Επίθεση στο σπίτι του Δ. Γιαννακόπουλου!
«Να συστήνεται ο Αυγενάκης ως… Υφυπουργός Ολυμπιακού!»
Μελισσανίδης: «Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις