Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αρης – ΦΙΦΑ: Απόφαση… οικονομικό σοκ!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρης – ΦΙΦΑ: Απόφαση… οικονομικό σοκ!

Αρης - ΦΙΦΑ: Η ΦΙΦΑ δικαίωσε τον Ισπανό αμυντικό Οριόλ Λοθάνο στη διαμάχη για το συμβόλαιό του - Νέα πιθανή προσφυγή στο CAS από τη διοίκηση Καρυπίδη

ΑρηςΦΙΦΑ: Νέο εμπόδιο για την επιστροφή του Αρη στην κανονικότητα αποτελεί η απόφαση της ΦΙΦΑ, με την οποία δικαιώνεται ο Οριόλ Λοθάνο. Ο άλλοτε παίκτης του Αρη είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο τη σεζόν 2010-11 αλλά στην πρώτη χρονιά απομακρύνθηκε. Ζήτησε τα… ρέστα του συμβολαίου του και μετά από πολυετή δικαστική μάχη η ΦΙΦΑ του επιδίκασε 750 χιλ. ευρώ. Και αυτό, σε μία δεδομένα δύσκολη στιγμή, κατά την οποία η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ συνεχίζει να έχει μπλεξίματα με τις ανοιχτές υποθέσεις της προηγούμενης διοίκησης και ήδη υπάρχει τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών!

Ο Αρης έχει ήδη προσφύγει στο CAS για να ανατρέψει την απόφαση απαγόρευσης μεταγραφών, ωστόσο η νέα πολύ μεγάλη οφειλή από το παρελθόν έφερε ισχυρό πονοκέφαλο στου Χαριλάου. Η απόφαση από την παγκόσμια ομοσπονδία εκδόθηκε στις 4 Ιουνίου και η ΠΑΕ Άρης έχει περιθώριο 10 ημερών για να ζητήσει το σκεπτικό της, ώστε να προσφύγει και για αυτό το θέμα στο CAS! 

Αρης – ΦΙΦΑ: Η απόφαση

Η απόφαση πως αποκαλύπτεται από το αθλητικό πόρταλ SDNA έχει ως εξής: «Ο ισχυρισμός του ενάγοντος, Οριόλ Λοθάνο Φεράν είναι παραδεκτός. Η αξίωσή του ενάγοντα είναι εν μέρει αποδεκτή. Ο εναγόμενος, Άρης FC πρέπει να πληρώσει στον ενάγοντα εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση αυτής της απόφασης το ποσό των 750.000 ευρώ.

Πλέον τον τόκων ύψους 5% ετησίως, τα ποσά έχουν ως εξής: 

– 380.000 ευρώ από τις 31 Μαΐου 2012 ως την ημερομηνία έναρξης της ισχύος.
– 35.000 ευρώ από τις 31 Αυγούστου 2012 ως την ημερομηνία πληρωμής.
– 110.000 ευρώ από τις 31 Ιανουαρίου 2013 ως την ημερομηνία πληρωμής.
– 135.000 ευρώ από τις 30 Μαρτίου 2013 ως την ημερομηνία πληρωμής. 

Κάθε περαιτέρω αξίωση που υποβάλλεται από τον ενάγοντα απορρίπτεται. 

Το παρόν θέμα υποβάλλεται κατόπιν αιτήματος στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για να εξεταστεί και να εκδοθεί επίσημη απόφαση. 

Ο ενάγων καλείται να ενημερώσει τον εναγόμενο άμεσα για τον αριθμό λογαριασμού στον οποίο πρέπει να γίνουν τα εμβάσματα και να ειδοποιήσουν τη FIFA για κάθε εισπραχθείσα πληρωμή». 

Δείτε ακόμη:

Ετσι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ
Μια ανάσα από ανανέωση στην Μπάρτσα ο Μέσι
Μπερναμπέου: 70 χρόνια υπήκοος της Ρεάλ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις