Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μωρό κοάλα Αυστραλία: Ζωή μετά τις πυρκαγιές
ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό κοάλα Αυστραλία: Ζωή μετά τις πυρκαγιές

Μωρό κοάλα Αυστραλία: Ένα πανέμορφο πλάσμα ήρθε στον κόσμο, φέρνοντας ξανά την ελπίδα πάνω από τις στάχτες.

Μωρό κοάλα Αυστραλία: Τον περασμένο Μάρτιο οι τεράστιες, φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία κατέστρεψαν χιλιάδες στέμματα δασικής έκτασης και κόστισαν τη ζωή και εκατομμύρια ζώα που έτρεξαν ανυπεράσπιστα να σωθούν από τις φλόγες, αλλά τα περισσότερα δεν τα κατάφεραν. Οι εικόνες ενός μικρού κοάλα που σπάραζε στο κλάμα από τον πόνο, με όλο το σώμα του να είναι καλυμμένο από εγκαύματα τρίτου βαθμού έκαναν, τότε, τον γύρο του κόσμου και θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν τη σκέψη μας κάθε φορά που θα θυμόμαστε εκείνη την γιγάντια καταστροφή.

Πλέον 3 μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η μακρινή Αυστραλία άρχισε να φλέγεται και πάνω από τις μαύρες στάχτες μία νέα ελπίδα για ζωή έχει κάνει την εμφάνιση της. Στο πάρκο προστασίας άγριων ζώων, Reptile Park, οι υπεύθυνοι μόλις ανακοίνωσαν τη γέννηση του πρώτου μωρού κοάλα μετά τις καταστροφικές φωτιές του Μαρτίου, ένα γεγονός με ξεχωριστή, συμβολική σημασία. Γι’ αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι του πάρκου την ονόμασαν Αsh, δηλαδή «στάχτη».

https://www.instagram.com/p/CAyTxcFg1oo/?utm_source=ig_embed

Μωρό κοάλα Αυστραλία: Η γέννησή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα

Ο ερχομός της Αsh σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής στην όμορφη χώρα της Αυστραλίας. Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα κοάλα στο συγκεκριμένο πάρκο δηλώνουν ότι η γέννηση της είναι «σα να μπήκε ξανά σε αυτό το μέρος το φως και η ελπίδα για μία γόνιμη εποχή». Επίσης η γέννηση της Ash είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν ακόμα λόγο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που δέχθηκε οι κοινότητα των κοάλα στην Αυστραλία την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην χώρα το είδος των κοάλα είχε φτάσει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στα όρια της εξαφάνισης. Πράγμα που σήμαινε ότι τα κοάλα που κατάφεραν να επιβιώσουν από τις φωτιές δεν ήταν αρκετά για να καταφέρουν να αναπαραχθούν με ταχύτητα τέτοια ώστε το είδος να μπορέσει να επιβιώσει. Η Αsh ήρθε στον κόσμο λίγο πριν το πάρκο ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, καθώς παρέμεινε κλειστό για μεγάλο διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

https://www.facebook.com/AustralianReptilePark/videos/254004042615878/

Δείτε ακόμη

Ο Ακάρ θέλει… αγάπη και ειρήνη με την Αθήνα
Η αφοπλιστική απάντηση του Μπέζου σε οργισμένο πελάτη της Amazon
57 παραιτήσεις στο Μπάφαλο -Επειδή έθεσαν σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που έσπρωξαν τον 75χρονο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις