Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιρλανδία άρση μέτρων: Επαναλειτουργία καταστημάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία άρση μέτρων: Επαναλειτουργία καταστημάτων

Ιρλανδία άρση μέτρων: Τη Δευτέρα 08/06 αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στην Ιρλανδία όλα τα καταστήματα που δε βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα.

Ιρλανδία άρση μέτρων: Τη Δευτέρα 08/06 αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στην Ιρλανδία όλα τα καταστήματα που δε βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα. Ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντκαρ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενημέρωσε πως θα ανακοινώσει τα μέτρα χαλάρωσης που είχε επιβάλει στα τέλη Μαρτίου. «Ανακοινώνω μια επιτάχυνση του οδικού χάρτη» ήταν τα λόγια του κεντρώου ηγέτη και συνέχισε «Προχωράμε. Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Και κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε ελπίδα για το μέλλον».

Στη συνέχει ο πρωθυπουργός είπε στους πολίτες πως καλό θα ήταν να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό καθώς η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει πότε θα αρθεί το μέτρο της καραντίνας των 14 ημέρων που επιβάλλεται σε όσους φθάνουν από το εξωτερικό. «Θα προέτρεπα τους πολίτες να μην κάνουν ακόμη κρατήσεις πτήσεων ή κάτι παρόμοιο. Θα ήταν πρόωρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιρλανδία άρση μέτρων: Κρούσματα και μέτρα χαλάρωσης

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας στην χώρα ανέρχονται στις 25.142 ενώ οι θάνατοι στους 1.664, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Να αναφέρουμε πως η εξέλιξη της πανδημίας έχει επιβραδυνθεί αισθητά καθώς στις 25 Μαΐου η χώρα δεν είχε ούτε ένα θάνατο. Να αναφέρουμε πως το σχέδιο χαλάρωσης θα έχει τέσσερα στάδιο και όχι πέντε όπως ήταν η αρχική απόφαση. Το δεύτερο στάδιο θα αρχίσει τη Δευτέρα με την επαναλειτουργία των καταστημάτων, των παιδικών χαρών και των βιβλιοθηκών, ενώ μέχρι έξι άτομα θα είναι ο αριθμός που θα μπορούν να συναντιόνται τόσο σε κλειστό χώρο όσο και σε ανοικτό, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει η απόσταση των δύο μέτρων.

Τα πιο ευάλωτα άτομα και όσοι είναι πάνω από 70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να δέχονται μικρό αριθμό ανθρώπων στο σπίτι τους.Οι Ιρλανδοί θα μπορούν να μετακινούνται σε ακτίνα 20 χλμ. το πολύ, ενώ ελεύθερα ανά τη χώρα θα μπορούν να μετακινηθούν 29 Ιουνίου, όπου είναι η ημέρα της 3ης φάσης του σχεδίου χαλάρωσης. Έτσι θα επαναλειτουργήσουν ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια και χώροι λατρείας. Το τελευταίο στάδιο αναμένεται στις 20 Ιουλίου, με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αλλά μέτρα που ελήφθησαν κατά της πανδημίας, όπως η απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων, θα συνεχιστούν έως και τον Αύγουστο.

Δείτε ακόμη

Η αφοπλιστική απάντηση του Μπέζου σε οργισμένο πελάτη της Amazon
57 παραιτήσεις στο Μπάφαλο -Επειδή έθεσαν σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που έσπρωξαν τον 75χρονο
Ένας πατέρας, σκέτο “τέρας” – Είπε στις κόρες του πως θα έκαναν εμβόλιο, αλλά …
Βίντεο σοκ – Νηπιαγωγός πνίγει παιδάκι σε παιδικό σταθμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις