Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: Επιστολή για την επιχορήγηση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: Επιστολή για την επιχορήγηση

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μετά την ανακοίνωση για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς όλες τις ομοσπονδίες, έστειλε η ΕΟΚ.

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μετά την ανακοίνωση για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς όλες τις ομοσπονδίες, έστειλε η ΕΟΚ. Μέσω της επιστολής αυτής η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης υποστηρίζει πως η μείωση αυτή προς την ΕΟΚ δε δικαιολογείται και πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το ποσό της επιχορήγησης που θα δοθεί για το 2020.

Η μείωση της επιχορήγησης προς την ΕΟΚ υπολογίζεται στο 15% και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης προς όλες τις ομοσπονδίες. Συγκεκριμένα, η ΕΟΚ θα λάβει το ποσό των 1.868.000 ευρώ σε αντίθεση με τα 2,2 εκ. ευρώ που έλαβε πέρυσι. Η μείωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αναμένονται περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν γνωστές μετά το συμβούλιο της εκτελεστικής της επιτροπής.

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΚ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού

«Κύριε Υφυπουργέ,

Μετά την ανακοίνωση από τη ΓΓΑ των οικονομικών επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2020, η ΕΟΚ εκφράζει τα εύλογα ερωτηματικά της για τη σοβαρή μείωση του ποσού που της εγκρίθηκε ως οικονομική επιχορήγηση, μιας Αθλητικής Ομοσπονδίας, με τεράστια απήχηση στην κοινή γνώμη, η οποία δίκαια θεωρεί την καλαθοσφαίριση ως το εθνικό άθλημα της χώρας μας. Η ελληνική καλαθοσφαίριση έχει να επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα αγωνιστική και αναπτυξιακή με κορυφαίες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο από 13 και πλέον εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και ομάδων υποδομών. Στις εθνικές διοργανώσεις συμμετέχουν 1.200 και πλέον αθλητικά σωματεία με τμήματα ανδρών, γυναικών και τμημάτων υποδομής με δεκάδες χιλιάδες καλαθοσφαιριστές/τριες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί και συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις το νέο ολυμπιακό άθλημα, 3Χ3.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ έχει επεκταθεί σε κάθε περιοχή της χώρας με πολλές αγωνιστικές εκδηλώσεις, καμπ και επιμορφωτικά σεμινάρια, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές/τριες, αλλά και αποτελούν ένα πρόσφορο χώρο εποικοδομητικής συνεργασίας της Ομοσπονδίας με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις. Η εικόνα και η δραστηριότητα που έχει να επιδείξει η ΕΟΚ θεωρούμε ότι δεν δικαιολογεί τη σημαντική μείωση της οικονομικής της επιχορήγησης, η οποία μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες και για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η σχετική απόφασή σας θα επανεξεταστεί για να δυνηθεί η Ομοσπονδία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός χώρου, που έχει προσφέρει σημαντικές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Δείτε ακόμα:

Ζίβκοβιτς: «Με νίκη ανοιχτή η μάχη για τον τίτλο»
Παρουσιάστηκε το ιταλικό ποδοσφαιρικό Σχέδιο Μάρσαλ!
Η Ντιζόν τα βρίσκει με Σισέ για να τον επαναφέρει στη δράση!
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις