Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – Καμπιονάτο: Ανακοινώθηκε η 5η αλλαγή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – Καμπιονάτο: Ανακοινώθηκε η 5η αλλαγή

Ιταλία - Καμπιονάτο: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας όλες οι ομάδες θα μπορούν για το υπόλοιπο της σεζόν να κάνουν πέντε αλλαγές

Ιταλία – Καμπιονάτο: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όλες οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας θα μπορούν για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου να κάνουν πέντε αλλαγές. Η συγκεκριμένη οδηγία είχε δοθεί από την ΟΥΕΦΑ αρκετό καιρό πριν ως παραίνεση. Πλέον  λήφθηκε υπόψιν από τα μεγάλα πρωταθλήματα που επανεκκινούν, κάτι που θα συμβεί και για το καμπιονάτο. Αυτή η αλλαγή είναι ένα μέρος μόνο από προσωρινές αλλαγές που γίνονται εξαιτίας της πανδημίας. Οπως όλες και αυτή η διαφοροποίηση πριν προταθεί και υιοθετηθεί, πέρασε από τη βάσανο της έγκρισης από τους “σοφούς” της IFAB.

Παρά ταύτα, η Ιταλική Ομοσπονδία προσθέτει στην ανακοίνωσή της πως οι ομάδες θα έχουν τον περιορισμό για τρεις διακοπές χρόνου του αγώνα με σκοπό την αλλαγή. Θα εξαιρείται κάθε αλλαγή στο ημίχρονο. Αρα θα μπορεί κάθε ομάδα να κάνει όσες αλλαγές θέλει στο ημίχρονο. Και το πολύ άλλες τρεις μέσα στο παιχνίδι. συνολικά όχι πάνω από πέντε ανά ματς. Αντίθετα, στο Κόπα Ιταλια θα μπορεί να διακοπεί το ματς για 4η φορά με σκοπό την αλλαγή και θα προστίθεται όλος ο χρόνος στις καθυστερήσεις.

Ιταλία – Καμπιονάτο: Και στη B’ κατηγορία

Η προσωρινή αλλαγή κανονισμού θα έχει ισχύ από την 20ή Ιουνίου που θα επιστρέψει η Ιταλία στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή για την πανδημία. Θα ισχύει ως το πέρας της τρέχουσας περιόδου και φυσικά θα ισχύει όχι μόνο για τη Serie A αλλά και για τη δεύτερη κατηγορία, τη Serie B.

Δείτε ακόμη:

Ποδοσφαιρική δυστοπία με “γκιλοτίνα” στα απρόσεκτα κλαμπ!
Λάβροι κατά της Ομοσπονδίας οι Πειραιώτες
Επένδυση-μαμούθ, PAO alive και Γιαννακόπουλος!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις