Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία – Serie A: Αποβολή απρόσεκτων!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία – Serie A: Αποβολή απρόσεκτων!

Ιταλία - Serie A: Όποια ομάδα της Serie A δεν ακολουθεί κ ατά γράμμα το ιατρικό πρωτόκολλο κατά της covid-19 θα αποβάλλεται από την κατηγορία!

Ιταλία – Serie A: Όποια ομάδα της Serie A δεν ακολουθεί κ ατά γράμμα το ιατρικό πρωτόκολλο κατά της covid-19 θα αποβάλλεται από την κατηγορία! Οσο δυστοπικό ή απλά απειλητικό κι αν αυτο φαντάζει, είναι πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα σε σύσκεψη των ανθρώπων του ιταλικού ποδοσφαίρου, σε τηλεδιάσκεψη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου! Το ρεπορτάζ, μάλιστα, δεν βγαίνει από ένα μέσο, αλλά επιβεβαιώνεται από όλα τα κορυφαία αθλητικά κανάλια επικοινωνίας! Αν αυτή η πρόταση περάσει, απλά η Ομοσπονδία θα έχει την εξουσία να αποτάξει από την κατηγορία το κλαμπ που θα σπάσει τους κανόνες!

Όσο κι αν η πανδημία υποχωρεί και η σχετική καμπύλη καταγράφει συνεχώς καθοδική πορεία, οι αρχές δεν εφησυχάζουν. Τόσο η ομοσπονδία όσο και η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή καλούν σε εγρήγορση και τήρηση των κανόνων. Κανόνες, οι οποίοι είναι μακράν πιο αυστηροί σε σχέση με αυτούς σε Πρέμιερ Λιγκ, Μπουντεσλίγκα και Λα Λίγκα. Επί παραδείγματι, κάθε θετικό δείγμα στην Ιταλία επιφέρει 14ήμερη καραντίνα σε αντίθεση με την 7 ήμερη των άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων. Και ενώ για τις άλλες χώρες η καραντίνα περιορίζεται σε όποιον έχει βρεθεί θετικός, στην Ιταλία αφορά όλη την ομάδα!

Ιταλία – Serie A: Φόβοι και αντιδράσεις

Η προετοιμασία ενόψει επανέναρξης συνεχίζεται στις ιταλικές ομάδες, όχι δίχως προβλήματα πάντως. Οι προπονήσεις διεξάγονται χωρίς αγωνιστικό μέρος (διπλό) και τακτική, όλες οι ασκήσεις υπό την αίρεση της τήρησης των σχετικών αποστάσεων! Υπάρχουν φόβοι πως αν εμφανιστούν μερικά θετικά τεστ όλη η λίγκα θα οδηγηθεί σε νέα παύση. Από την άλλη, προκύπτουν και αντιδράσεις. Ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Λάτσιο, Ιβο Πουλσίνι, δηλώνει πως δεν προτίθεται να κλειδώσει υγιείς αθλητές σε τέσσερις τοίχους.

Η ομοσπονδία, πάντως, επιμένει πως η λήψη αυστηρών μέτρων θα λειτουργήσει προστατευτικά. Θα διασφαλίσει την τήρηση του πρωτοκόλλου υγείας. Στη συνέχεια η Τ.Ε.Ε. θα μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω διευκολύνσεις, τουλάχιστον όσο η καμπύλη παραμένει υπό καθοδική τάση.

Δείτε ακόμη:

Παρουσιάστηκε το ιταλικό ποδοσφαιρικό Σχέδιο Μάρσαλ!
Η Ντιζόν τα βρίσκει με Σισέ για να τον επαναφέρει στη δράση!
Ζίβκοβιτς: «Με νίκη ανοιχτή η μάχη για τον τίτλο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις