Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ομοσπονδίες – Επιχορηγήσεις: Πυρά κατά Υπουργείου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομοσπονδίες – Επιχορηγήσεις: Πυρά κατά Υπουργείου

Ομοσπονδίες - Επιχορηγήσεις: Από ηπιότερες μέχρι σφοδρότατες αντιδράσεις πυροδότησαν οι πετσοκομμένες επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών

Ομοσπονδίες – Επιχορηγήσεις: Αντιδράσεις, άλλες σφοδρές και άλλες πιο ήπιες αλλά με ξεκάθαρα καρφιά, από τις ομοσπονδίες, μετά την ανακοίνωση των επιχορηγήσεων του 2020. Η πιο σφοδρή αντίδραση ήρθε από πλευράς ΣΕΓΑΣ που είχε πράγματι τεράστια μείωση (422.000 ευρώ) σε σχέση με πέρσι. Άμεση ήταν η πρώτη φωνή αντίδρασης και ανήκε στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κωνσταντίνο Παναγόπουλο. Ο  οποίος μεταξύ άλλων σε προσωπική του ανακοίνωση αναρωτιόταν: O Υφυπουργός Αθλητισμού επιδιώκει τη διακοπή της δραστηριότητας του ελληνικού στίβου;”

Στη συνέχεια -και χωρίς επίσημη αντίδραση του υπουργείου- ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με και τονίζει ότι ο Αυγενάκης επιδίδεται όχι σε κυβερνητικό έργο, αλλά κυρίως σε “μπαράζ επικοινωνιακών ενεργειών που δεν αρκεί για να καλύψει τις αστοχίες”. Εν συνεχεία, δε, απαριθμεί μία προς μία τις περιπτώσεις που καταλογίζει επικοινωνιακές και λανθασμένες για να καταλήξει πως: “Το ΧΙΛΩΝ διαχειρίστηκε τις δικές του περικοπές”!

Ομοσπονδίες – Επιχορηγήσεις: Διαμαρτυρία και απο Μπάσκετ-Κολύμβηση

Επιστολές και ανακοινώσεις για τις περικοπές στις επιχορηγήσεις, είχαν δώσει στη δημοσιότητα τόσο η ΕΟΚ, όσο και η ΚΟΕ. Η μπασκετική ομοσπονδία θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, πριν αποφασίσει πως θα κινηθεί μελλοντικά. Η δε Κολυμβητική ομοσπονδία αν και παραμένει ισχυρά επιχορηγούμενη αναφέρει πως είναι “η πιο πετυχημένη ομοσπονδία αλλά η επιχορήγησή της περικόπηκε ενώ άλλες είχαν αύξηση”! Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΟ είναι εντελώς εκτός προϋπολογισμού όπως και η ΕΟΦΣΑ (Αντιπτέριση)!

Δείτε ακόμη:

Επανέναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών στις 15 Ιουνίου 2020
Mega τζακ ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ: Χιλιάδες στήλες το λεπτό για τα 11,5 εκατ. ευρώ
Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Το καλεντάρι συγκρούεται με την τηλεόραση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις