Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσάμπιονς Λιγκ – Τελικός: Στον αέρα η έδρα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – Τελικός: Στον αέρα η έδρα!

Τσάμπιονς Λιγκ - Τελικός: Δεν αποκλείεται η ΟΥΕΦΑ να αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγή της πόλης διεξαγωγής - Στις 17 Ιουνίου οι αποφάσεις

Τσάμπιονς Λιγκ – Τελικός: Δεν αποκλείεται η ΟΥΕΦΑ να αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγή της πόλης διεξαγωγής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ενδεχόμενο αυτό μένει ανοιχτό  και ήδη έχει βρεθεί και πιθανή νέα πόλη φιλοξενίας, με την Λισσαβόνα (Ντα Λουζ) να προβάλει ως το ακλόνητο φαβορί. Ολα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που η Κωνσταντινούπολη δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Το θέμα μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις, αφού έγινε μέχρι και ρεπορτάζ στους New York Times. Την είδηση, δε, επιβεβαίωσε και το έγκυρο ισπανικό Cope.

Οι διοργανωτές του φετινού τελικού στην Κωνσταντινούπολη τόνισαν τα δεδομένα αλλάζουν ελέω πανδημίας. Και δεν μπορούν να εγγυηθούν την κάλυψη των εξόδων, σε περίπτωση που η αναμέτρηση διεξαχθεί αναγκαστικά δίχως κόσμο υπό το φόβο της covid-19! Και κάπως έτσι η ΟΥΕΦΑ άρχισε να διερευνά εναλλακτικές και η Λισσαβόνα προβάλει ως το μεγάλο φαβορί. Στην περίπτωση που παρθεί τελική απόφαση αλλαγής έδρας!

Τσάμπιονς Λιγκ – Τελικός: Ολα κρίνονται 17 Ιουνίου

Το αν οι έδρες των τελικών των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλάξουν ή μείνουν στις ίδιες πόλεις,  θα διασαφηνιστεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ. Η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, αν αλλάξει η έδρα, το ίδιο ρεπορτάζ λέει πως η Κωνσταντινούπολη θα λάβει“αντίδωρο”. Και αυτό θα είναι η διεξαγωγή ενός τελικού σε κάποιο από τα προσεχή χρόνια. 

Πάντως στην παρούσα φάση δεν είναι ξεκάθαρο καν το πώς θα ολοκληρωθεί το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Με ποιου είδους φορμάτ και αν θα γίνει σε μία πόλη, μία χώρα ή στο ίδιο μοτίβο όπως πάντα. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι θα ολοκληρωθεί, όπως και το Γιουρόπα, τον Αύγουστο. Αμέσως μετά την λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων. Και ως πιο πιθανή λύση, προς το παρόν φαντάζει το να γίνουν μονά παιχνίδια νοκ-άουτ από τα προημιτελικά και ως τον τελικό. Σε ουδέτερη έδρα, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός. 

Δείτε ακόμη:

Winmasters: Φουντώνει η μάχη της τετράδας στην Bundesliga!
Πρωτοσέλιδο ράπισμα κατά πάντων από τη γαλλική “Εκίπ”
Αλλαγές έδρας στην Πρέμιερ, κατά της πιθανότητας συνωστισμού!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις