Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – βιβλίο: Τι είχε στο γραφείο του στη συνέντευξή του στο STAR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – βιβλίο: Τι είχε στο γραφείο του στη συνέντευξή του στο STAR

Μητσοτάκης - βιβλίο: Η κάμερα "έπιασε" δίπλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα πολυσέλιδο βιβλίο.

Μητσοτάκης – βιβλίο: Για όλα μίλησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Η κάμερα “έπιασε” δίπλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα πολυσέλιδο βιβλίο. Είναι άλλωστε γνωστό πώς ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου δεν χάνει ευκαιρία να το ρίχνει στο διάβασμα όταν ξεμένει λίγος ελεύθερος χρόνος από το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί κατά την άσκηση των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Ο λόγος για το βιβλίο του γνωστού Βρετανού καθηγητή ιστορίας Ρόντρικ Μπίτον “Greece – Biography of a Modern Nation”, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στην ελληνική γλώσσα , “Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διαβάζει στην αγγλική έκδοση όπως μαρτυρά η φωτογραφία στο γραφείο του μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ιστορικό πόνημα

Το βιβλίο αναφέρεται στην προσπάθεια που έγινε στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 300 χρόνια προκειμένου να χτιστεί ένα σύγχρονο κράτος, στα ερείπια της αρχαίας Ελλάδας. Μιλά για την ιστορία του ελληνικού έθνους-κράτους,για την ιστορία της συλλογικής ταυτότητας που συνοδεύει το έθνος-κράτος. Είναι η ιστορία των γεγονότων και της υψηλής πολιτικής, αλλά και η ιστορία της κουλτούρας και των τεχνών, των ανθρώπων και των ιδεών που αναπτύχθηκαν στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι Financial Times έγραψαν κολακευτικά σχόλια για το ιστορικό πόνημα, ενώ η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που έχει γράψει “Το νησί” και επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας, κάνει λόγο για ένα “υπέροχα γραμμένο βιβλίο στο οποίο θα επιστρέφω σε όλη μου τη ζωή”.

Δείτε ακόμη

“Άκου ανθρωπάκι”- Η απάντηση Πολάκη σε Πουλή ξεχειλίζει από ευγένεια
Το γεμάτο αισιοδοξία βίντεο από τον Πειραιά – Το πόσταρε ο Μητσοτάκης
Τράβηξαν όλα τα βλέμματα τα… πόδια της Αχτσιόγλου – Πώς ντύθηκαν οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ
VIRAL: Το… απρόοπτο στη συνέντευξη Βαρβιτσιώτη στο BBC
Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει στη Bild, το σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα της χώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις