Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βόλεϊ γυναικών: Μια πρωτοφανής περίπτωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόλεϊ γυναικών: Μια πρωτοφανής περίπτωση

Βόλεϊ γυναικών: Ο Φιλαθλητικός φάνηκε τυχερός στην κλήρωση και ανεβαίνει στην Α2 αν και είχε έναν βαθμό λιγότερο από τον αντίπαλό του στα πλέι οφ ΠΑΣ Γιάννινα!

Βόλεϊ γυναικών: Μία απόφαση-σταθμός, μία εξέλιξη που είναι πρώτη ύλη για case study τα προσεχή χρόνια, σημειώθηκε στο ελληνικό βόλεϊ, με τον δεύτερο της βαθμολογίας της β΄ εθνικής βόλεϊ γυναικών, τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, να παίρνει την άνοδο στην Α2 κατηγορία αντί του πρώτου της κατάταξης ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία μονομαχία… κληρωτίδας άνευ προηγουμένου! Ειδικότερα, η ΕΣΠΕΔΕ (η Ένωση της Δυτικής Ελλάδας) κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με την ομάδα που θα πάρει την άνοδο για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών την επόμενη αγωνιστική σεζόν (2020-21) και για να το πράξει αυτό δεν πήρε ως δεδομένη την κατάταξη κατά την ώρα διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά την πρώτη δυάδα.

Όταν το πρωτάθλημα σταμάτησε -αλλά και κατά την ημέρα οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων, 7/5- λόγω του φόβου εξάπλωσης της πανδημίας η βαθμολογία της κατηγορίας ο πρωτοπόρος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα με 39 βαθμούς και ακολουθούσε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας με 38 (θα έπαιζαν τελικό πλέι οφ μεταξύ τους για την άνοδο). Αυτές οι δύο ομάδες αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή της Β’ εθνικής να μπουν σε κλήρωση, της οποία τυχερός αναδείχθηκε ο Φιλαθλητικός, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πρέβεζας να ανέβει στην Α2, την στιγμή που τα πρώτα σε αγωνιστικούς βαθμούς Γιάννινα μένουν στην κατηγορία να παλέψουν για την άνοδο του χρόνου!

Βόλεϊ γυναικών: Το αναφέρει καθαρά στην προκήρυξη

Σύμφωνα με την προκήρυξη άλλωστε, «Σε περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής». Ο ΠΑΣ και ο Φιλαθλητικός είχαν ήδη προκριθεί στη β΄φάση των πλέι οφ (είχαν την παραπάνω βαθμολογία και απέκλεισαν στην α’ φάση την Ελπίδα και την Βολίδα αντίστοιχα) και θα έπαιζαν στον τελικό των πλέι οφ για την άνοδο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω πανδημίας όμως! Έτσι η ομάδα με τους 38 βαθμούς στάθηκε τυχερότερη και ανέρχεται στην Α2 γυναικών ο Φιλαθλητικός!

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις