Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Καμία δικαιολογία στις πληρωμές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Καμία δικαιολογία στις πληρωμές

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η ιταλική Ομοσπονδία σκοπεύει να ελέγξει τον Αύγουστο εάν οι σύλλογοι έχουν πληρώσει μισθούς

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η Ιταλική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIGC) έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία προειδοποιεί ότι δεν θα υποστηρίξει οποιουδήποτε είδους οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους συλλόγους να αποφύγουν την πληρωμή των υπαλλήλων τους. Η FIGC εξέδωσε χθες μια σειρά αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων να βοηθηθούν τα κλαμπ των Serie A, B και C να ξεπεράσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό που προκαλείται από την πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, μια πρόβλεψη αναφέρει ότι είναι δυνατόν να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που απαγορεύουν σε έναν σύλλογο να βγάλει πιστοποιητικό συμμετοχής για τη νέα σεζόν, εάν δεν είναι ενήμερος πληρωμών έναντι των υπαλλήλων του.

Αυτό, εκφράζονται φόβοι ότι αφήνει πάρα πολλά κενά που μπορούν να αξιοποιηθούν εκ του πονηρού από… επαγγελματίες μπαταχτσήδες ποδοσφαιροπαράγοντες. “Υπάρχει τεράστια απογοήτευση να μαθαίνουμε ότι οι σύλλογοι σε όλα τα επαγγελματικά επίπεδα του ποδοσφαίρου μπορούν να εγγραφούν στα μητρώα για τη σεζόν 2020-21, ακόμη και αν έχουν πληρώσει μόνο έναν μήνα μισθό κατά την περίοδο της κρίσης, Μαρτίου-Ιουνίου 2020. Αυτά είναι σχέδια που απλά δεν μπορούμε να τα δεχτούμε, θα βλάψουν την οικονομική ασφάλεια των περισσότερων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και εμπλεκομένων υπαλλήλων στην Ιταλία.

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η Γιουβέντους για Πογκμπά

 Μπορεί οι τελικές συμφωνίες να μην έχουν επιτευχθεί για τους εμπλεκόμενους στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όμως οι ομάδες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια δεν περιμένουν τα μέτρα ανάκαμψης, ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα και σε αυτό το πλάνο για τη Γιούβε εντάσσεται και η προσπάθεια να επιστρέψει στο Τορίνο ο Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος που είχε πουληθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 105 εκατ. ευρώ το 2016 έχει εκφράσει την επιθυμία επιστροφής και οι “μπιανκονέρι” άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με το Μάντσεστερ, ώστε να αποκτηθεί ο 27χρονος χαφ που ήδη έχει “μετρήσει” 178 εμφανίσεις με τη Γιούβε στην πρώτη του θητεία στο Τορίνο.

Η Ομοσπονδία σκοπεύει να ελέγξει τον Αύγουστο μόνο ότι οι σύλλογοι έχουν πληρώσει μισθούς τριμήνου, με την πρόβλεψη ότι αρκεί να αποδείξουν ότι πληρώθηκε έστω ο Μάιος 2020! Αυτό είναι ειλικρινά μία στρέβλωση, άλλωστε τον Μάρτιο υπήρχαν παιχνίδια και στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα και έσοδα” αναφέρει η δήλωση στον τύπο από την Ένωση που καταλήγει μεταξύ άλλων λέγοντας πως: “Ελπίζουμε να δούμε την υιοθέτηση ενός συστήματος που θα ευνοεί τις συλλογικές συμβάσεις, που μπορεί να επιλύσει προβλήματα και όχι να προκαλέσει νομική αντίδραση εκ μέρους των εργαζόμενων στο ποδόσφαιρο, παικτών, τεχνικών και διοικητικών”.

Δείτε ακόμη

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την επανέναρξη του Καμπιονάτο
Όλα τα βλέμματα και πάλι στην Bundesliga
Παραμένει στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις