Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία: Η ασφαλής έναρξη του πρωταθλήματος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία: Η ασφαλής έναρξη του πρωταθλήματος

Ιταλία: Αποφασίζονται τα πρωτόκολλα ασφάλειας κατά της covid-19, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δίχως προβλήματα.

Ιταλία: Τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η επιστροφή στη δράση στην Ιταλία έχει αποφασιστεί και το πρωτόκολλο ασφάλειας κατά της Covid-19 συντάσσεται, όχι δίχως προβλήματα. Και αφορά φυσικά στα πάντα, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για τροφοδοσία, ΜΜΕ, θέση αλλαγών και απαγόρευση διαμαρτυριών στον διαιτητή! Και παρόλο που το ιατρικό πρωτόκολλο για την ομαδική προπόνηση συμφωνήθηκε αυτήν την εβδομάδα, μια πιο περίπλοκη έκδοσή του πρέπει να καθοριστεί για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια από τις 13 ή τις 20 Ιουνίου. Σύμφωνα λοιπόν  με το προσχέδιο που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Tempo, το πρωτόκολλο έχει έκταση 36 σελίδων και καλύπτει κάθε πιθανή λεπτομέρεια!

Φυσικά, απαγορεύονται οι μασκότ και οι χειραψίες. Όπως και η ομαδική φωτογραφία πριν από την έναρξη. Οι παίκτες απαγορεύεται να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή επί ποινή. Δεν μπορούν καν να πάνε σε απόσταση 1,5 μέτρων από τον ρέφερι, ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι! Η τροφοδοσία των παικτών με υγρά ή στερεά συμπληρώματα μπορεί να γίνει μόνο από τον σεφ του συλλόγου. Η τήρηση κοινωνικής απόστασης είναι αναγκαίο να τηρείται και στον πάγκο. Με τους ιθύνοντες, να έχουν την ευθύνη μετακίνησης  των θέσεων των παικτών που θα βρίσκονται εκεί για πιθανή αλλαγή!

Ιταλία: Τι θα ισχύει γαι τους δημοσιογράφους

Τέλος, η προθέρμανση θα επιδιωχθεί να περιλαμβάνει μέτρο για τήρηση της απόστασης ασφάλειας. Αφήνοντάς τους παίκτες να τρέχουν και να ασκούνται σε ξεχωριστές περιοχές του γηπέδου. Ακόμα και τα ΜΜΕ περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρωτόκολλο. Προτού οι δημοσιογράφοι μπουν στο γήπεδο, θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν έχουν αισθανθεί συμπτώματα ή και να υποβληθούν σε θερμομέτρηση από νοσηλευτικό προσωπικό. Αντιλαμβάνεται κανείς, πως ένα ποδοσφαιρικό ματς στην Ιταλία της επόμενης μέρας θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο τον επόμενο μήνα. Συνυπολογίζοντας το σοκ που έχει υποστεί η κοινωνία και οι φορείς από τους 32.000 νεκρούς τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω κορωναϊού, τότε κάθε υπερβολή σε μέτρα ασφάλειας, μόνο …υπερβολή δεν πρέπει να θεωρείται.

Δείτε ακόμα

Όλα τα βλέμματα και πάλι στην Bundesliga
Παραμένει στην Τούμπα ο Βιεϊρίνια
Ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη Γιουνάιτεντ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις