Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γερμανικό ποδόσφαιρο: Απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανικό ποδόσφαιρο: Απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Γερμανικό ποδόσφαιρο: Παρά την απουσία φιλάθλων, οι γερμανικές αναμετρήσεις ήταν κάτι που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι πως και πως.

Γερμανικό ποδόσφαιρο: Απόλυτη τήρηση μέτρων ασφαλείας, υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικό θέαμα, αρκετά γκολ επικράτηση Ντόρτμουτ με το εμφατικό 4-0 και επικράτηση της Μπάγερν με το 2-0 ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία εκείνα που απόλαυσαν μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο όλοι οι φίλαθλοι. Μάλιστα έξω από πολλά γήπεδα υπήρχε προτζέκτορας πολύ μεγάλος και αρκετά αυτοκίνητα παρακολουθούσαν τα ματς. Η εικόνα αυτή μας θύμισε εν πολλοίς τις αναμετρήσεις της Μπόκα, της Σάο Πάολο και όλων των μεγάλων λατινοαμερικάνικων ομάδων, λόγω του ότι εκεί κάποτε τα γήπεδα γέμιζαν ασφυκτικά. Μικρόφωνα καλυμμένα με προστατευτικά νάιλον, απολύμανση στις μπάλες, απόσταση ανάμεσα στους αναπληρωματικούς, και πανηγυρισμοί στα γκολ από απόσταση, διαπίστωσαν όλοι στα παιχνίδια της bundesliga, πριν λίγες ημέρες.

Aκόμη όλες οι ομάδες κατέφυγαν στις πέντε αλλαγές. Λίγοι δημοσιογράφοι, ελάχιστοι εκφωνητές και γενικά άδεια θεωρεία, που δεν θύμιζαν σε τίποτε την παλιά καλή εικόνα του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι διαιτητές χαιρετήθηκαν με τα … πόδια σε κάποια ματς. Νέα ασυνήθιστα δεδομένα λοιπόν παγκοσμίως. Οι Γερμανοί πρότυπο πειθαρχίας χρόνια τώρα άνοιξαν την αυλαία. Οι φίλαθλοι σίγουρα δεν έχουν συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Το ποδόσφαιρο, μην ξεχνάμε, ότι είναι άθλημα επαφής. Ένα φαινόμενο που όμως τώρα μας βάζει σε νέα δεδομένα. Εδώ πολύ φοβόμαστε ότι οι φάσεις θα είναι πολύ πιο καθαρές και ευδιάκριτες. Το var σίγουρα θεωρούμε ότι θα έχει λιγότερη… δουλειά.

Γερμανικό ποδόσφαιρο: Επιστροφή στην κανονικότητα

Ευχής έργον πάντως είναι να μπούμε όσο γίνεται καλύτερα και πιο γρήγορα στην κανονικότητα και να βλέπουμε ποδόσφαιρο, απολαμβάνοντας έτσι το σασπένς, την αγωνία, τις φάσεις αλλά και τους τηλεαστέρες που τόσα χρόνια μας είχαν καθηλωμένους χαρίζοντας μας ένα υπερθέαμα. Και σε αυτή την ευχή και την προσδοκία, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, παράγοντες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις